НАЧАЛО ЗДРАВЕ Билки с антивирусно действие – полезно е да ги знаете

Билки с антивирусно действие – полезно е да ги знаете

0
Билки с антивирусно действие - полезно е да ги знаете
Билки с антивирусно действие - полезно е да ги знаете

Билки с антивирусно действие

Повечето от нас са свикнали да прибягват до употребата на лекарства при лечението на почти всяка болест. Но това правилно ли е и има ли друг начин за възстановяване на здравето? Нека разберем повече!

Отново тези вируси!
Съвременното общество и начинът на живот, който води, доведоха до появата на безброй заболявания. А антибиотиците и лекарствата, които използваме в борбата с болестите, са още по-опасни. Те имат силни странични ефекти и провокират появата на зависимости и антибиотична резистентност.

Всъщност, антибиотиците унищожават само бактериите, а не вирусите. Следователно тяхното използване е безполезно дори по време на лечението на всякакви заболявания, причинени от вирус.

За щастие, Майката природа ни предоставя изключително ефективни растения и билки, които имат поразително въздействие върху човешкото тяло, благодарение на своите антивирусни и антибактериални свойства.

Представяме ви 7 билки, които са най-добрите в борбата с вирусите и почистването на слузта от белите дробове.

Евкалипт
Активният компонент на евкалипта, цинеол, е ефективно деконгестантно и антивирусно средство. Ето защо той е полезен при лечението на възпаления и настинки. Всичко, което трябва да направите, е да поставите евкалиптовото етерично масло в арома дифузера, така че да може да се разсейва във въздуха и по този начин да облекчи проявите на респираторни заболявания.

Градински чай
Запарките с градински чай лекуват белодробни заболявания и синузит.

Чесън
Чесънът е един от най-мощните природни антибиотици. Можете да го използвате в суровия му вид, под формата на капсули или да го приложите на определени места при лечението на вирусни кожни инфекции.

Мащерка
Поддържа здравето на дихателните пътища и дори лекува бактериални инфекции като пневмония.

Корен от женско биле
Съдържа повече от 20 тритерпеноиди и 300 флавоноиди, които имат силни антивирусни, противовъзпалителни, антимикробни и противоракови свойства.

Риган
Риганът е друг мощен антиоксидант и антивирусен агент, пълен с витамини и други хранителни вещества. Добавете няколко капки масло от риган към чаша вода и изпийте.

Мента
Ментолът отпуска мускулите на дихателните пътища. Растението съдържа антихистамини, антиоксидантни и ефективни деконгестантни свойства.

Вижте още: Печен лук при бронхит и възпаления – вкусна и полезна рецепта

Безспорно лечението с хапчета е най-познатият и удобен начин за справяне с всяко болезнено състояние. Но кое е по-важно, удобството или способността да не навредите на тялото си?

Бъдете здрави!