НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Паниката от пандемия е излишна. Не се запасявайте с храна за месец

Паниката от пандемия е излишна. Не се запасявайте с храна за месец

Паниката от пандемия е излишна. Не се запасявайте с храна за месец
Паниката от пандемия е излишна. Не се запасявайте с храна за месец

Паниката от пандемия е излишна

Светът се е побъркал и хората заедно с него. Повече от два месеца коронавирусът обикаля планетата и много покриви започват да се тресат в буквалния смисъл на думата. Аз съм мълчалив, страничен наблюдател на случващото се.

Не чета новини за коронавируса, не следя за разпространението му, кой е болен, кой се е възстановил. Всичко, което знам за него, ми беше казано от приятели и познати. Не ми е интересно да знам за това, защо умишлено да пускам негативното в живота си?

Какво ще се промени, ако научите за инфекцията във вашия град? Да тичате да си купите медицинска маска? Знаете ли какво е истинското й предназначение? Например, тя няма да предпази здравите хора от инфекцията.

Защо да тичаме до магазина, за да си купим тоалетна хартия? Във вашия град са обявили дефицит или са затворили производството? Не. Тогава защо е тази паника?

Хората изкупуват всичко от рафтовете на магазина, страхувайки се да не умрат от глад, а не от вируса.

Наблюдавам тази лудост и се замислям колко лесно е да се управляват хората. Достатъчно е да пуснете слух в социалните мрежи, че продуктите по рафтовете скоро ще свършат и производителите след няколко седмици ще се превърнат в мултимилионери.

Помислете добре! Да, вирусът е опасен, както всяко друго заболяване. Но това не означава, че трябва да се държите по този начин.

Достатъчно е да не посещавате обществени места по време на карантина, да поръчвате храна за вкъщи, да ограничите времето за комуникация с приятели и роднини. И това е, вирусът ще спре да се разпространява.

Антивирусните лекарства също няма да ви спасят. Повишете имунитета си със здравословен начин на живот, а не с хапчета, тогава никакви болести няма да ви изплашат.

Прекарайте времето за карантина за самообразование, занимания с децата и спорт, а не постоянно да висите на телефона, докато четете последните новини за вируса.

Потърсете положителните страни във всичко, включително временната карантина. На планетата нищо не се случва случайно и случаят с вируса е доказателство за това. Отрицателните събития ни бяха дадени, за да се огледаме и да помислим дали живеем правилно, след като сме допуснали разпространението на този вирус.

Вижте още: Солен разтвор за елиминиране на инфекцията в гърлото

Научете се да си правите изводи и не се поддавайте на глупава паника.

loading...