НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Разпространение на коронавируса: това са идеалните условия

Разпространение на коронавируса: това са идеалните условия

Разпространение на коронавируса: това са идеалните условия
Разпространение на коронавируса: това са идеалните условия

Разпространение на коронавируса, очаква се увеличаване на случаи

Китайски учени изследваха разпространението на коронавируса в различни страни и стигнаха до извода, че оптималните условия за предаване на този патоген са температура от 5 до 8,72 градуса и влажност 35-50%.

Специалисти от университета “Сун Ятсен” (Чжуншан) анализираха пиковете на заболеваемостта от 20 януари до 4 февруари 2020 г. По това време в Китай и 26 други страни са регистрирани общо 24 139 потвърдени случая. 68,01 % от пациентите са от провинция Хубей. Учените взеха предвид инкубационния период на SARS-CoV-2, както и карантинните мерки, които постепенно бяха въведени в различните градове.

Изследванията показват, че SARS-CoV-2 е избирателен. Веднага след като температурата надвиши 8,72 градуса, активността му веднага спада. При 30 градуса честотата на инфекцията е нула.

Разпространението на вируса SARS-CoV-2 започна от Ухан, Китай в края на декември 2019 г. Инфекцията причинява тежка пневмония COVID-19. Според СЗО, броят на заразените в света към момента надвишава 531 хиляди души, а над 24 хиляди души са починали.

Вижте още: Първите три симптома на коронавируса. Ето кои са

На 11 март СЗО обяви световната пандемия COVID-19.

Източник: ИЗВЕСТИЯ

loading...