НАЧАЛО ЗДРАВЕ Природен антибиотик за защита от вируси и за силен имунитет

Природен антибиотик за защита от вируси и за силен имунитет

Природен антибиотик за защита от вируси и за силен имунитет
Природен антибиотик за защита от вируси и за силен имунитет

Природен антибиотик за защита от вируси

Направете си сами домашен квас и хляб по рецептата на най-известния руски учен и експерт по здравословно хранене.

Този домашен квас се използва и от най-известните английски готвачи Пол Холивуд и Гордън Рамзи за приготвяне на хляб и сладкиши.

Докторът на медицинските науки, лекар и билкар Виктор Хрушчов твърди, че съвременният хляб е причина за много заболявания и че спасението е в квасът, който е истински природен антибиотик.

Всички знаем, че хлябът не е същият като преди, защото пшеницата не е същата, както и процедурата и съставките, използвани в процеса на приготвяне на хляба.

Необходими съставки:
1 ябълка
500 г + 250 г брашно
250 мл + 170 мл хладка вода

Приготвяне:
Измийте добре ябълката и я разрежете наполовина. Извадете семките и я настържете.

Смесете половин килограм брашно с 350 мл вода, добавете ябълката и прехвърлете в стъклен буркан.

Вижте още: Пандемията: този биолог предвидя точния брой заразени

След два-три дни ще се появят мехурчет и сместа ще нарасне. Половината от сместа трябва да се изхвърли (или за продължаване на процеса в друг буркан или за приготвянето на хляб), а към останалата част добавете 250 г брашно и 170 мл хладка вода. Разбъркайте добре, затворете и оставете да почине няколко дни при стайна температура.

Когато се появят мехурчета, сместа е готова за употреба. Около 250 г закваска се използва с останалите съставки за приготвяне на хляб, а останалото се „поддържа“, като се добави възможно най-много брашно и вода за получаване и поддържане на течно тесто в буркана.

Ако печете хляб редовно всеки ден, тогава закваската може да е на стайна температура, а ако ядете по-рядко, съхранявайте в хладилника.

Тази мая е много здравословна, отличен антибиотик и начин за подобряване на имунитета.

Елексир за здраве

1 чаена лъжичка мед

1 чаена лъжичка ябълков оцет

2 скилидки чесън

малко парче прясна мая (размер на скилидка чесън)

Всички съставки се смесват и чесънът леко се натрошава. Приготвя се вечер, на следващия ден се консумира половината от сместа, а останалото вечер.

Тази смес е чудесно лекарство за редица заболявания, повишава имунитета и предпазва от вируси, бактерии и гъбични инфекции. Ако използвате течна домашна мая, поставете една супена лъжица от нея.