НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Закони на живота, които наистина действат, дори и да не вярвате в...

Закони на живота, които наистина действат, дори и да не вярвате в тях

0
Закони на живота, които наистина действат, дори и да не вярвате в тях
Закони на живота, които наистина действат, дори и да не вярвате в тях

Закони на живота, които наистина действат

Третият закон на Нютон гласи: ако едно тяло действа с определена сила върху друго тяло, то последното противодейства със сила, равна по величина, но противоположна по посока. По този начин, силите винаги действат по двойки, тоест те имат характер на взаимодействие.

Но това се отнася не само за физиката. Всъщност този закон засяга всекидневния ни живот. Когато казваме, мислим или предприемаме някакво действие, ние привеждаме в действие сила, която ще ни отговори със същото.

Представяме ви 12 закона на живота, които ще ви помогнат да бъдете по-щастливи, дори и вие самите да не вярвате в това:

1.Това, което изпращаме към Вселената, по един или друг начин, се връща. Ето защо, ако искаме любов, приятелство и щастие, първо трябва да обичаме тези около нас, да сме добри приятели и да се опитаме да направим другите хора по-щастливи.

2.Ключът към хармонията със себе си е способността да се разграничавате от думите, мненията и клюките на другите. За да направите това, просто трябва да бъдете себе си, да се обградите с тези хора и неща, които обичате и от които се нуждае душата ви.

3.Не можем да променим нищо в живота си, докато не го приемем. Ако виждаме само зло в другите хора, ще навредим, на първо място на себе си.

4.Основната ни задача на земята е да растем и да се развиваме като личности. И за това няма да ни помогнат многото хора, с които ще се сблъскаме, или факта, че ще изживеем целия си живот на едно място, или модерните джаджи и технологии. Всичко, което имаме, е животът и отделеното ни време.

5.Животът е като огледало. Когато нещо в живота се обърка, знайте, че нещо не е наред вътре във вас. Следователно има само един изход – това е да поемете отговорност за живота си, а не да търсите виновни.

6.Дори да ви се струва, че вашите действия нямат значение, това не е вярно. Абсолютно всичко, което правим в този свят е много важно, защото е взаимосвързано с нишки, невидими за нас. Първата стъпка е не по-малко важна от последната и обратно. Защото всичките ни стъпки ни водят напред – към мечтата.

7.Не можете да мислите за две неща едновременно. Ако сте заети с нещо наистина важно и значимо, тогава в душата ви няма място за гняв или завист.

8.Ние, наистина, осъзнаваме и приемаме само това, което сме преживели и почувствали. Ако ние вярваме в нещо, но не сме готови да го докажем, това означава само мнение или вяра, но не и истинско знание.

9.Дълбаенето в миналото и обсебващите мисли винаги ще ни разсейват от най-важното – това, което се случва тук и сега. Старите модели на поведение обаче, както старите мечти, могат да пречат на нещо ново, което вече чука на вратата ни.

10.Животът ви ще се движи в кръг и всичко ще се повтаря безброй пъти, докато не научите уроците, които той ви представя. Не можете да живеете по стария начин и да очаквате, че животът ще се промени магически.

11.Нищо не се дава на никого в този живот просто така. Абсолютно всичко изисква огромни усилия. И истинската радост в живота е осъзнаването, че рано или късно действайки, ще постигнем целите си.

Вижте още: Опасните вируси ще стоят далеч от белите ви дробове – важен съвет

12.Получаваме само това, което заслужаваме. Истинската стойност на всичко се измерва с енергията и силата, които сме изразходвали, а не от парите. И най-важното: само онзи, който знае как да даде на другите, получава в отговор от Вселената това, за което сам мечтае.