НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес против кашлица: облекчава дори най-силната болка

Компрес против кашлица: облекчава дори най-силната болка

Компрес против кашлица: облекчава дори най-силната болка
Компрес против кашлица: облекчава дори най-силната болка

Компрес против кашлица: ефикасен народен лек

Нашите баби са използвали най-ефективните методи срещу всички болести. Представяме ви няколко рецепти от традиционната медицина, които са най-добри в борбата срещу кашлицата и белите дробове.

Тези компреси ще облекчат най-силната болка в белите дробове и ще ви освободят от натрупаните секрети за много кратък период от време.

Компреси с мед
Медът е отличен съюзник на доброто здраве, така че не е чудно, че го има във всички възможни натурални препарати. Не само, че повишава имунитета, той е чудесен и като средство за кашлица под формата на компрес.

Съставки:
2 чисти марли
лепенки
брашно
половин супена лъжица зехтин
1 супена лъжица мед

Инструкции:
Смесете брашното и меда, докато получите хомогенна смес и след това добавете зехтина. След това оваляйте сместа още веднъж в брашно.

Поставете сместа върху марля, след това върху предната част на гърдите, над сърцето и на гърба на същата височина. Възрастните могат да оставят компреса за една нощ, докато за децата времето е 3 часа.

Може да се изпотите, защото медът има затоплящ ефект. При упорита кашлица повторете лечението 2 или 3 пъти.

Компрес със зеле
Съставки:
1-2 листа прясно зеле
мед и вода

Кипнете вода и накиснете листата за максимум две минути. Извадете и намажете листа с мед, след което го поставете върху гърдите.

Ако кашлицата е умерена, се използва едно листо, ако е силна, тогава две; единият на гърдите, а другият на гърба.

Компресът се поставя преди лягане. Носете тесна тениска, за да се задържат листата на мястото им през цялата нощ.

На сутринта от зелето и меда няма да остане почти нищо – ще се абсорбират през кожата в тялото, с най-мощен лечебен ефект. Болките в гърдите също ще изчезнат, ако има такива.

Компреси от лук
Това лечение отдавна се използва при пневмония и бронхит.

Съставки:
2-3 глави ситно нарязан лук
половин чаша царевично брашно
ябълков оцет

Инструкции:
Сварете ситно нарязания лук до омекване, след което го смесете с царевичното брашно и ябълковия оцет.

Разстелете топлата смес върху памучен плат достатъчно голям за гърдите. Нанесете компреса, докато е още топъл, за да има реален ефект.

Оставете за 20 минути и след това изплакнете. Това лечение може да се повтаря 2-3 пъти на ден и може да се използва и за деца.

Компрес против кашлица със свинска мас
Свинската мас е високо ценена в народните лекарства, а в комбинация с ракия се използва от години. Всъщност маста създава защитен слой върху кожата, докато за ефективността на лекарството можем да „обвиняваме“ ракията, която преминава през нея.

Приложение:
Намажете свинска мас на гърдите си и облечете тесна тениска, след което направете компрес с ракия.

Имате нужда от гроздова ракия и памучна кърпа.

След това трябва да увиете добре със суха кърпа или превръзка, която ще поддържа компреса на място възможно най-дълго. Оставете за цялата нощ.

Компрес от гъша мас
Ако успеете да си набавите гъша мас, тогава не пропускайте да си направите лекарство за кашлица. Този компрес облекчава кашлицата и не изисква сложна подготовка.

Вижте още: Домашен витамин С на прах. Изключително полезен за здравето

Всичко, което трябва да направите, е да я намажете в областта на гърдите и след това да увиете с превръзка или кърпа. Компресът се оставя за около час и може да се използва 2 пъти на ден.