Богата реколта от моркови – възползвайте се от този лесен трик при засяването на културата

В градината винаги има предостатъчно работа. Всеки градинар се опитва да облекчи задачите си, като прибягва до различни методи за решаването им. Прореждането на морковите е монотонен труд, който отнема много време. Да, и стоите на колене под парещите лъчи на слънцето в градината – занимание, което няма да се хареса на всички. Затова искаме да ви запознаем с метода на засаждане на този зеленчук, при който той ще расте в подредени редове, радва окото с подредените легла и добрата реколта.

Подготовка на семената
10-12 дни преди засаждането, вземете малко парче плат и поставете в него семената от моркови. Вържете на възел, не го затягайте много. След това вземете лопата и изкопайте малка дупка, поставете вързопа в нея (за 10-12 дни). Поливайте почвата. Тази процедура е необходима, за да излязат етеричните масла, които се намират в семената. Защото те са причина за лошото покълване на семенния материал.

След две седмици извадете семената от земята. Те трябва да са малко набъбнали, а може някои дори да са покълнали. Разпределете семената в малък плосък съд и ги поръсете с нишесте. Това ще попречи да се залепят семената по ръцете ви, както и в земята, когато ги посеете.

Процес на посяване
Самият начин на посяване не е труден. Набъбналите семена се засаждат в редове-канали, като се спазва указания интервал. Посяването се улеснява от факта, че семената са станали по-големи. Браздите със семена се покриват с почва. И чакаме резултатите.

Морковите трябва (след 2-3 дни) да покълнат скоро. Предимството на това засяване е, че не е необходимо да поливате семената, тъй като те вече са набъбнали. Ако почвата е прекомерно влажна, ще бъде трудно семената да покълнат през плътен, мокър слой пръст.

Вижте още: Магичен ритуал за защита и сбъдване на желания

Още един вариант на засяване за богата реколта от моркови – преди засаждането на семената можете да ги държите в гореща вода, докато течността изстине. След това изсушете семената и ги засадете в земята. Има много други иновативни идеи за засаждане на моркови. Днес в интернет има много такава информация. Това улеснява физическия труд и използването на интересни и полезни идеи дава положителни резултати и добри добиви.