Борба с плевелите без химия – нужни са ви няколко прости съставки от кухнята и малко търпение

Когато сте отделили много време и усилия за премахване на омразните плевели, повторната им поява в градината може значително да развали настроението ви. Ако искате бързо и ефективно да се отървете от плевелите, използвайте тези полезни съвети.

Сода за хляб
Тя може да инхибира растежа на плевелите и е особено удобен начин за премахване на тревата в напукани пътеки и бордюри. Просто поръсете малко сода на местата, където плевелите поникват.

Сол
Разтворете 1 част сол в 2 части гореща вода. Залейте плевелите със сместа. Можете просто да поръсите сол на местата, където плевелите се опитват да покълнат.

Алкохол
Алкохолът причинява дехидратация и именно това качество ще помогне да се унищожат плевелите в двора. Добавете 30 мл водка към 2 чаши вода, също капнете малко течен сапун. Смесете всичко в спрей бутилка и пръскайте плевелите посред бял ден, когато слънцето е най-горещо.

Ароматна смес
Смесете 1 чаша сол, 3 литра оцет, малко течен сапун за миене на съдове и цитрусово етерично масло. Напръскайте плевелите.

Царевично брашно
Предотвратете появата на плевелите, като използвате царевично брашно. Поръсете го на онези места, където плевелът обикновено расте, – това ще затрудни размножаването на семената.

Вестници
Поставете листове от вестници на 3-4 слоя върху плевелните местообитания и поръсете обилно с мулч отгоре. Вестникът затруднява навлизането на слънчевата светлина в почвата и естествено защитава градината ви от плевели.

Собствена поляна
Най-лесният начин да забравите за плевелите е да отглеждате собствена тревна площ.

Стар начин за борба с плевелите
Разбира се, не можете да изключите от списъка най-ефективния начин за премахване на плевели – ръчно, с помощта на остър градински инструмент. Плевелите трябва да бъдат извадени заедно с корена, за да се предотврати повторното им появяване.

Вижте още: Народно средство при бронхит и астма – мед от борови иглички

Вряла вода
Този метод е известен на мнозина, защото е ефективен и прост. Просто изсипете вряла вода върху плевела и това ще доведе до неговата смърт.