Функцията на щитовидната жлеза може да бъде проверена лесно в домашни условия

Щитовидната жлеза работи, почива и се възстановява, като всички органи, по определен график. Работното й време е от 20:00 до 22:00 часа. Затова даването на кръв за хормоните на щитовидната жлеза сутрин е безсмислено. Освен това, можете сами да проведете предварителен тест с помощта на йод, иридологията, линиите на дланите и ултразвук.

1. Между 10:00 и 12:00 часа вземете йод 5% и нарисувайте йодна решетка върху китките на двете ръце. Защо и на двете? Тъй като щитовидната жлеза е двоен орган и всеки компонент от тази двойка работи по различен начин. На сутринта погледнете на коя ръка йодът се е абсорбирал повече – тоест е изчезнал. Там, където йодът се е абсорбирал повече, жлезата има повече нужда от йод. Ако се е абсорбирал на дясната ръка – патология в дясната част на щитовидната жлеза, ако се е абсорбирал на лявата – тогава проблемът трябва да се търси отляво. Патологията обикновено винаги е едностранна, като, да речем, инсулт.

2. Направете снимки на двете очи: без светкавица, в макро режим, с максимален размер от 14 мегапиксела, при добра светлина. Помислете за лявото око – то е разделено на 12 зони, в зона 9.20-9.40 е разположена проекцията на щитовидната жлеза. Както се вижда на снимката, потъмняването в тази област показва киста.

3. Сега помислете за дясното око – то също е разделено на 12 зони, проекцият на щитовидната жлеза е в зона 14.20-14.40. Както можете да видите на снимката, няма затъмнения в тази област.

4. Прегледайте дланите на дясната и лявата ръка за линията на щитовидната жлеза. Вижда се, че вляво линията на щитовидната жлеза започва с дълбока точка и се спуска към линията на ума, докато вдясно тя не е много изразена, без точка и не се спуска надолу.

Вижте още: Съхранение на чесън – интересен и много удобен начин

Проверете функцията на щитовидната жлеза, като следвате инструкциите по-горе!