НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Полезни трикове в градината: грижи за различните растения

Полезни трикове в градината: грижи за различните растения

Полезни трикове в градината: грижи за различните растения
Полезни трикове в градината: грижи за различните растения

Полезни трикове в градината, които ще ви осигурят добра и здрава реколта

Получаването на щедра реколта не е лесна задача. Необходимо е да полагате правилна грижа за растенията и да инвестирате в това частица от душата. Колкото по-дълго правите това, толкова повече забелязвате различните трикове, които правят реколтата не просто добра, а много добра.

В тази статия ще споделим трикове и полезни съвети от опитни градинари.

Цвекло
Не са необходими особени грижи за цвеклото, това растение е непретенциозно и устойчиво. Расте най-добре на малки легла с разстояние между растенията от 15 до 17 см. Има два малки трика, които ще подобрят добива. Първо, цвеклото расте добре, ако се полива чрез пръскане и често, но внимателно се разхлабва. На второ място, след пресаждането цвеклото трябва да се подхранва с минерални торове.

Засяването на цвекло покрай картофи и домати ще помогне на растенията да се справят с фитофтората.

Моркови
До появата на разсада трябва редовно да се поливат. След появата на кълновете е по-добре да не ги поливате две седмици, освен в сухи дни. Благодарение на това корените на растението могат да отидат по-дълбоко в почвата.

Ако морковите не растат добре, лехите могат да бъдат напоени с физиологичен разтвор: 1 супена лъжица сол на 10 литра вода. След това трябва да започне активен растеж.

Грах
Ако искате да получите реколта 2 пъти по-голяма, посейте граха до синапените семена. Грахът обича подхранването, но не го подхранвайте с инфузия от коприва.

Краставици
Краставиците изискват влага, особено по време на цъфтежа. Но не е необходимо да прекалявате с поливане в началото на цъфтежа, по-добре е да го намалите с времето и едва след това да го увеличите. Така плодовете ще узреят по-скоро.

Когато навън е горещо, трябва не само да поливате краставиците, но и да ги пръскате редовно. Ако температурата надвиши 30 градуса, цветният прашец на краставиците умира. Ето защо, ако краставиците растат в оранжерия, поставете вътре съд с вода.

Краставиците не понасят ниски температури и резки промени. Това влошава добива. Също така, краставиците не понасят теченията. Внимавайте за оптималната температура и достатъчната влажност, тогава краставиците ще ви зарадват с добра реколта.

Лук
Една от тайните за щедрата реколта, според градинарите е накисването на луковиците във вода в деня преди засаждането.

Опитните градинари съветват да садите лук и моркови. Така те ще се предпазят взаимно от вредители.

Коприва
Изглежда, че това изобщо не е плодоносно растение, а някакъв вид плевел, но именно за него трябва да се грижим най-много. Копривата е показател, че почвата е плодородна. Много е хубаво, ако копривата расте до доматите: предпазва ги от фитофтора.

Френските градинари споделят един трик. Когато садите домати, добавете шепа коприва в дупката и сантиметър земя отгоре, така че корените на растението да не се докосват до нея. Докато корените достигнат до слоя коприва, той ще се превърне в компост. Компостът от коприва повишава имунитета на растението и го подхранва с азот, желязо и други полезни вещества.

Вижте още: Тест с дърво: Разберете какво е вашето ниво на тревожност!

Възползвайте се от тези полезни трикове в градината и се радвайте на богата реколта!

loading...