НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мравките и осите вече не са проблем. Ето как да се отървете...

Мравките и осите вече не са проблем. Ето как да се отървете от тях

Мравките и осите вече не са проблем. Ето как да се отървете от тях
Мравките и осите вече не са проблем. Ето как да се отървете от тях

Мравките и осите вече не са заплаха за градината ви

Повечето насекоми са полезни, но когато става въпрос за отглеждане на растения, плодове и зеленчуци, трябва да се справите с някои насекоми. Уви, повечето насекоми унищожават нашата градина и трябва да прибегнем до строги мерки. Да вземем, например, осите. Осите съсипват плодовете като: грозде, круши, ягоди и много други. Те пробиват плода с жилото си, след което той започва да гние. Когато плодовете гният, с миризмата си, те привличат още повече насекоми и е още по-трудно да спасите тези плодове.

Освен осите, мравките също унищожават растенията. По-точно, те размножават листни въшки, от които не е толкова лесно да се отървете. Какво да направите и как да се отървете от вредителите, които нападат градината?

Оси
Тези методи може да изглеждат странни и доста дълги, но те работят, просто трябва да изчакате.

За да се отървете от осите, ще ви трябва някаква риба, например херинга. От рибата трябва да отрежете малко парче и да го накиснете в специална течност срещу колорадски бръмбар. Рибата трябва да се остави за 1-2 дни, след което да се закачи на места, недостъпни за животните. Накисната риба ще примами осите, които ще отнесат малка част от стръвта в кошера си. Резултатът няма да е незабавен, необходимо е да изчакате около две до три седмици, но след това няма да имате проблем с осите, със сигурност.

Мравки
Мравките спасяват растенията от повечето други вредители. Малкият брой мравки не донася много листни въшки, които не унищожават растенията толкова критично, понякога това дори не се забелязва, но многото мравки, които носят огромно количество листни въшки са заплаха и трябва да се справите с тях.

Лесно е да се справите и с мравките и осите, но за мравките има малка разлика. Накиснете риба в сироп и добавете капка, каквото и да е с флорална миризма. Поставете готовата риба до листните въшки и мравуняка и изчакайте. Мравките също носят от рибата в бърлогата си, това ще ги накара повече да не се върнат на това място. При мравките ефектът ще бъде малко по-бърз след около седмица ще видите резултата.

Вижте още: Розички от картофи, кюфтенца, сирене и доматен сос

Има много начини и повечето средства могат да бъдат намерени в специализираните магазини. Но лошото е, че с всяка година те спират да помагат. Опитните градинари знаят какво да правят, за да спасят реколтата си и ние споделяме тези съвети с вас.

loading...