НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Обикновена сол срещу плевелите в градината – лесен трик

Обикновена сол срещу плевелите в градината – лесен трик

Обикновена сол срещу плевелите в градината - лесен трик
Обикновена сол срещу плевелите в градината - лесен трик

Обикновена сол срещу плевелите в градината

Всички искаме да отидем на село, за да си починем добре, но вместо това, първото нещо, което правим, е да започнем да плевим, поливаме, подхранваме, окопаваме и много други, работата на село, просто няма край. Нужно е да отделите много време и усилия. Тревата е болка за всеки градинар, но има решения, които да улеснят работата ви и да забравите за този досаден проблем.

Не можете напълно да се отървете от тревата, но има начин, така че тревата между леглата да не расте. Не е нужно да я скубете с ръце. Тревата няма да ви притеснява поне до август.

Доказан метод
Първо трябва да си купите сол, тъй като ще ви трябва доста. Освен това всичко зависи от вашите пътеки между леглата. Някой ги покрива с линолеум, друг слага дъски. Поръсите със сол по пътеките. За една пътека от 3-4 метра ще са ви нужни около три пакета сол.

Не се притеснявайте, солта няма да унищожи реколтата ви. Солта може да бъде вредна, ако я поръсите върху самите легла, а ако направите това между редовете, тогава няма никаква опасност.

Можете да разредите солта с вода и да полеете пътеките. Ще са необходими два литра вода и две чаши сол. Използвайте топла вода, така че солта да се разтвори по-бързо.

Най-важното е, че поне до август няма да се налага да почиствате тревата ръчно и тогава вече няма да е необходимо да правите това, защото ще събирате реколта. Ще спестите много време, което ще ви бъде полезно за друго занятие.

Има още няколко начина да се отървете от тревата покрай леглата.

Гореща вода
Между леглата трябва да излеете гореща вода. На един метър отиват две лейки. Трябва да направите всичко бързо, докато водата е още гореща.

Оцет
За четири литра вода ще ви трябват 2 бутилки оцет, достатъчно за около метър и половина.

Вижте още: Бърз летен обяд с тиквички – ароматно и вкусно

Всички тези методи са доста ефективни, но най-добре е да използвате обикновена сол. Солта е екологично чист продукт, който няма да навреди на вашата реколта. Разбира се, не трябва да забравяте, че само един пакет сол няма да ви свърши работа.

loading...