НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масаж на стъпалата за лечение на болести – техника без аналог

Масаж на стъпалата за лечение на болести – техника без аналог

Масаж на стъпалата за лечение на болести - техника без аналог
Масаж на стъпалата за лечение на болести - техника без аналог

Масаж на стъпалата за лечение на болести

Краката са подложени на огромен стрес през целия ден. Особено жените страдат от уморени крака, заради високите обувки, които харесват толкова много. Масажът на краката помага за облекчаване на стреса, но той е необходим не само по тази причина!

Съгласно принципите на рефлексологията стъпалата са основните точки, които са отговорни за правилното функциониране на целия организъм. Такова просто действие като масажиране на краката ще ви помогне да забравите за болката в различни части на тялото! Благодарение на стимулирането на специални зони, кръвта тече към вътрешните органи и това помага за решаването на редица здравословни проблеми.

Масаж на стъпалата
Нервните окончания, разположени на стъпалата, са ценен инструмент за изцеление! В източната медицина масажът на краката и пръстите се счита за панацея. Извършвайки такава процедура вечер, ще се почувствате по-добре, прилив на енергия, по време на нощния сън напълно ще си починете и ще се събудите сутрин напълно отпочинали.

Ако масажирате върховете на пръстите на краката, можете да се отървете от главоболие и да стимулирате дейността на мозъка.

Зоната около палците на краката ще ви помогне да се справите с болката във врата – просто трябва активно да я масажирате.

Масажирането на зоната в центъра на стъпалото помага да се справите с белодробните заболявания, облекчава патологичното състояние на астма и задуха.

Разтягайки зоната точно под палеца на стъпалото, изпъкналата възглавница, вие ще се погрижите за цялата сърдечно-съдова система и ще помогнете на сърцето да работи без проблеми.

Масажирайте вътрешността на стъпалото, под свода, ще облекчите стреса върху черния дроб и болката.

Болката в долната част на гърба ще отшуми, ако масажирате добре петата си.

Рефлекторен масаж на стъпалата:
Правете си самомасаж всяка вечер преди лягане. С топли ръце първо изпънете стъпалата си, а след това масажирайте, редувайки кръгови движения, разтриване с лек натиск, галене и потупване. Включете кокалчетата и юмруците в процеса. Използвайте масажно масло с капка от любимото си есенциално масло за допълнителен релаксиращ ефект.

Обърнете специално внимание на вашата проблемна зона. Натиснете и освободете последователно точката на това място за минута. Показател за правилността на вашите действия е изчезването на болката.

Противопоказания за масаж са острите възпалителни процеси и гъбични заболявания на краката.

Глава
Масажът на върха на пръстите помага за облекчаване на главоболието и има положителен ефект върху мозъка, стимулирайки неговата работа.

Очи
Масажът на зоната на стъпалата под 2-ри и 3-ти пръст ще помогне за облекчаване на умората на очите. Като работите редовно на това място, дори можете да подобрите зрението си във времето.

Тънки черва
За решаването на проблема с прекомерното образуване на газове и запек ще помогне масажът в центъра на свода на стъпалото.

Бели дробове
За заздравяване и пречистване на белите дробове се препоръчва да се масажира областта на стъпалото под пръстите. За пушачите, настоящи и бивши, това ще бъде особено полезно.

Кръст
Обърнете внимание на тази област, ако страдате от ишиас! Масажът на петите ще донесе необходимото облекчение.

Шия
Болката в шията засяга една трета от офис работниците. Обърнете си малко внимание след тежък ден, за да облекчите напрежението и болката във врата.

Сърце
Всякакви нарушения в сърдечния ритъм и дискомфорт в областта на сърцето са причина незабавно да се консултирате с лекар. Е, като превантивна мярка, разтривайте съответната зона върху стъпалото.

Колене
Болката и умората в коленете се облекчават с масаж на външната страна на всяка пета.

Стомах
За доброто храносмилане е полезно да се работи върху горната част на свода на стъпалото.

Щитовидната жлеза
Масажирайте редовно тази зона, за да помогнете за правилната функция на щитовидната жлеза.

Черен дроб
Поддържайте здравето му чрез масаж на съответната зона на стъпалото, той със сигурност няма да бъде излишен.

Отървете се от болките в гърба, подкрепете тялото, укрепете нервната система, правейки редовен масаж на стъпалата по 10 минути на ден.

Вижте още: Функцията на черния дроб е нарушена – 15 симптома

Насладете се на здравето и щастието!

loading...