НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масло от мащерка при артрит, подагра и гъбички по ноктите

Масло от мащерка при артрит, подагра и гъбички по ноктите

Масло от мащерка при артрит, подагра и гъбички по ноктите
Масло от мащерка при артрит, подагра и гъбички по ноктите

Масло от мащерка при артрит и подагра

Това растение ме изненада със своите лечебни свойства и ефективност! Наистина е по-силно от аналгин!

Скорошно проучване показа, че етеричното масло от мащерка има мощни антисептични свойства. Тимолът често влиза в състава на многобройни препарати за уста и антисептични кърпички.

Друго проучване показа, че мащерката успокоява болката, а маслото от мащерка традиционно се използва за облекчаване на болката от стотици години.

Изследване, проведено в Университета по медицински науки в Бабол, Иран, потвърди, че мащерката е изключително мощно обезболяващо и облекчава менструалната болка дори по-добре от ибупрофен или аналгин.

Ето някои от най-важните приложения на етеричното масло от мащерка:

Антиревматично: ревматизмът е резултат от артрит, неправилно или възпрепятствано кръвообращение или подагра и повишена концентрация на токсини като пикочна киселина в кръвта. Етеричното масло от мащерка е изключително ефективно и в двата случая, тъй като има диуретични свойства и премахва токсините чрез урината. Освен това действа като стимулант, който активира кръвообращението.

Антисептично: силните му антисептични свойства бързо заздравяват рани и язви и предотвратяват инфекции.

Хипертонично: нормализира кръвното налягане, като го повишава, така че е полезно за хора, които имат ниско кръвно налягане и губят съзнание и се чувстват летаргични.

Тонизиращо: това етерично масло засилва кръвообращението и укрепва имунната система, поддържа здравето на нервната, сърдечната и храносмилателната системи, мускулите и кожата.

Тимолът увеличава процента на здравословните мазнини в клетъчните мембрани.

Тимолът увеличава притока на кръв към кожата и по този начин ускорява заздравяването на рани и кожни проблеми.

Унищожава гъбичките по ноктите, убива паразитите, лекува инфекциите на пикочните пътища и пикочния мехур, а диуретичните му свойства увеличават ефективността му.

Изсипете малко етерично масло от мащерка върху горещ компрес и го поставете върху засегнатите области при ишиас, подагра, ревматична болка, мускулно напрежение, болки в мускулите и ставите, спортни наранявания, артрит.

Добавете го към топлата вана и маслото за масаж. Можете да го използвате за лечение на кандидоза и вагинит.

Можете да използвате мащерката като тонизиращо средство за коса и при измиване на лицето за лечение на акне.

За да успокоите ухапванията от насекоми, намачкайте прясна мащерка или използвайте разредено масло и го нанесете върху зоната на ухапване.

Използвайте 1% разтвор като антибактериално средство за плодове и зеленчуци.

Вижте още: Чай от маслинови листа предотвратява инсулт и облекчава диабета

Мащерката ще предпази дома ви от насекоми. За да предотвратите дразнене, е разумно винаги да използвате маслото от мащерка в комбинация с други масла. Можете да го смесите с етерично масло от лавандула, лимон, бергамот, грейпфрут и розмарин.

loading...