НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранване на ягодите по време на цъфтеж за добра реколта

Подхранване на ягодите по време на цъфтеж за добра реколта

Подхранване на ягодите по време на цъфтеж за добра реколта
Подхранване на ягодите по време на цъфтеж за добра реколта

Подхранване на ягодите по време на цъфтеж с естествени торове

Важно е да не пропуснете момента на подхранване на ягодите по време на цъфтежа.

Привърженик съм на естественото отглеждане на плодовете, така че по време на тяхното узряване се опитвам да не подхранвам растенията с торове. Извършвам подхранване, когато на ягодите се появят първите цветове. Защо да бързате? Да, защото днес има един или два цвята, а утре вече са стотина.

Особено важно е подхранването за целогодишните ягоди. Те дават плодове постоянно, така че се нуждаят от повече подхранване.

Можете сами да си направите тор, без да използвате химикали. В този случай вашите плодове ще бъдат напълно полезни от екологична гледна точка.

Най-често използваният продукт за подхранване е маята. След такова подхранване ягодите дават наистина много плодове. Вземете 1 кг прясна мая и я разтворете в 5 литра вода. Поставете на топло място за един ден, така че маята да ферментира. За добра ферментация можете да добавите няколко лъжици захар. На кофа вода добавете само половин литър от готовата инфузия. За всеки корен са ви необходими 500 мл.

Следващoто не по-малко полезнo подхранване се прави с пепел. На 5 литра вода – 5 чаши пепел. Залейте пепелта с вряла вода, разбъркайте и оставете, докато се охлади напълно. След това прецедете и поливайте. На корен по един половин литров буркан.

Ако сте успели по-рано да накиснете птичи тор, ще имате отличен тор за ягоди. На 1 кг пилешки тор са необходими 20 литра вода да престоят около 10 дни. След като инфузията престане да се пени, добавете половин литър инфузия в кофа с вода и поливайте ягодите.

Вижте още: Правилно поливане на краставиците за добра реколта

Не забравяйте, че дори този безопасен тор не се прилага върху суха земя. Ако подхраните ягодите по време на цъфтежа, то със сигурност ви очаква богата реколта.

loading...