НАЧАЛО ЗДРАВЕ Консумацията на тиквени семки носи невероятни ползи за здравето

Консумацията на тиквени семки носи невероятни ползи за здравето

Консумацията на тиквени семки носи невероятни ползи за здравето
Консумацията на тиквени семки носи невероятни ползи за здравето

Консумацията на тиквени семки помага при безсъние

Изхвърлянето на тиквените семки е голяма грешка! В крайна сметка, те могат да донесат толкова много полза за нашето тяло!

Ето 7 феноменални ползи, които получавате от консумацията на тиквени семки

Борба с рака
Веществата в тиквените семки убиват различни видове ракови клетки.

Лечение на безсъние
Триптофанът е аминокиселина, която стимулира производството на мелатонин и серотонин, които са отговорни за цикъла сън/бодърстване. С други думи, консумацията на тиквени семки помага за преодоляване на безсънието и е много по-лесно и по-бързо да заспите.

Подобряване на зрението
Тиквените семки съдържат цинк, витамин А, витамин Е, бета-каротин и зеаксантин, за които е известно, че подобряват зрението на човека. Хората с увреждане на зрението и катаракта често страдат от недостиг на цинк. А дефицитът на цинк, между другото, може да причини заболявания не само на зрителната система, но и на много други органи.

Отличен източник на магнезий
Магнезият участва в повече от 300 биохимични реакции в организма, което го прави един от най-важните минерали за нашето здраве. За съжаление, мнозина страдат от дефицит на магнезий. Тиквените семки са отличен източник на този елемент: само половин чаша съдържа 92 процента от необходимата дневна доза.

Увеличаване на тестостерона
Тиквените семки са изключително полезни за мъжкото сексуално здраве. Витамините В, С, D, Е, както и витамин К, съдържащи се в тиквените семки, са изключително важни за либидото. В допълнение, тези семена, както вече казахме, са богати на цинк, който играе голяма роля за повишаване нивата на тестостерон.

Подобряване на настроението
Тъй като тиквените семки съдържат триптофан, който е необходим за производството на серотонин в тялото, тиквените семки помагат за подобряване на настроението. А съдържащият се в тях магнезий помага да се балансира телесната температура и по този начин намалява горещите вълни.

Вижте още: Чай от турти за дълголетие и оптимално здраве

Превенция и лечение на диабет
Като източник на никотинова киселина и тригонелин, тиквените семки контролират кръвната захар и предотвратяват развитието на диабет. За да постигнете оптимални резултати, експертите съветват да ги ядете сурови.

loading...