НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чай от магданоз при подути крака. Отървете се от дискомфорта!

Чай от магданоз при подути крака. Отървете се от дискомфорта!

Чай от магданоз при подути крака. Отървете се от дискомфорта!
Чай от магданоз при подути крака. Отървете се от дискомфорта!

Чай от магданоз при подути крака – премахнете излишната течност по естествен начин

Подуването на краката е изключително често срещан проблем, който причинява голям дискомфорт на милиони хора по света.

Има много фактори, които причиняват подуване като: бременност, нездравословна диета, наднормено тегло, менструален цикъл и лошо кръвообращение. Но не можем да пренебрегнем неблагоприятните външни фактори като: горещо време, влажност, температурни промени и дори самата гравитация, поради които течностите в нашето тяло се стичат надолу.

За да намалите подуването и да облекчите болката в краката, трябва да легнете и да повдигнете краката си на височина около 30 см.

Както можете да видите, това е бързо, просто и достъпно решение на този проблем, но, за съжаление, временно. Има обаче по-ефективен начин да помогнете на краката си – в тази статия ще ви кажем как по естествен начин да премахнете излишната течност от тялото и по този начин да намалите подуването в краката.

Най-доброто решение за подути крака е чай от магданоз. Този естествен диуретик осигурява много ползи за здравето ви.

Изследване от 2002 г., публикувано в “Journal of Ethnopharmacology”, потвърди диуретичните свойства на магданоза: той може да инхибира калиевите и натриевите йони, както и да стимулира отделянето на урина.

Магданозът е богат на калий, за разлика от други диуретици и това подобрява цялостното функциониране на организма. В допълнение, той няма странични ефекти.

Друго изследване потвърждава потенциала на магданоза като диуретик, а също и като регулатор на кръвното налягане.

За да извлечете максимума от тази билка, използвайте цялото растение заедно с корените и листата, които имат невероятни лечебни свойства.

Чай от магданоз
На първо място, сварете 500 мл вода. След това добавете 5 супени лъжици пресни и ситно нарязани листа и корени от магданоз. Варете още пет минути. След това оставете чая да се охлади 20 минути и прецедете.

Вижте още: Петната от дезодоранта по дрехите изчезват с този лесен трик

Употреба: пийте този невероятен чай 3 пъти на ден и отока ще отмине възможно най-скоро.

loading...