НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Правилното подреждане на спалнята гарантира качествена почивка

Правилното подреждане на спалнята гарантира качествена почивка

Правилното подреждане на спалнята гарантира качествена почивка
Правилното подреждане на спалнята гарантира качествена почивка

Правилното подреждане на спалнята е много важно според Фън Шуй

Спалнята трябва да бъде оазис на мир и спокойствие – място, където можете да се отпуснете физически и психически и да възстановите силите си, така че е важно правилното подреждане на тази стая, казват експертите по Фън Шуй.

Според това правило някои неща са напълно излишни в спалнята – те могат да нарушат енергийния баланс и да повлияят неблагоприятно върху психическото ви състояние, настроение и качеството на почивката и съня.

Прекалено много зеленина
Въпреки че е желателно да имате живи растения у дома, дори и в спалнята, но не трябва да прекалявате, защото Фън Шуй казва, че растенията излъчват определени честоти на енергия, които могат да нарушат съня ви. Препоръчват се едно, най-много, две растения в стаята, където спите.

Неприятни и силни миризми
Мястото, където спите, трябва да бъде изолирано по някакъв начин от влага, миризми от кухнята или от химикалите за почистване на вашия дом и дори от силни парфюми. Препоръчва се да държите спалнята затворена, когато почиствате останалата част от апартамента с агресивни средства и да проветрявате добре, преди да си легнете, и след това да запалите ароматизирана свещ с приятен аромат.

Твърде много вещи в спалнята
Според съветите на експертите по Фън Шуй спалнята никога не трябва да бъде претрупана с предмети и мебели. Това отнема енергия, както физически, така и емоционално и може да доведе до чувства на безпокойство и самота. Така че спалнята ви трябва да бъде подредена с възможно най-малко детайли и ненужни мебели.

Складиране под леглото
Пространството под леглото е удобно място, затова много хора оставят излишните неща там, но в никакъв случай това не е добра идея. Купищата неща, под които спим, отделят много лоша енергия и могат да нарушат качеството на съня и да предизвикат преждевременното събуждане, както и лоши сънища.

Вижте още: Масаж на пръстите за справяне с болката в гърба и шията

Съвет: Ако не можете да изхвърлите излишните неща, не забравяйте да намерите ново място за тяхното съхранение.

loading...