НАЧАЛО ЗДРАВЕ Хлебна диета – топи 10 килограма за 2 седмици

Хлебна диета – топи 10 килограма за 2 седмици

0
Хлебна диета - топи 10 килограма за 2 седмици
Хлебна диета - топи 10 килограма за 2 седмици

Хлебна диета – топи килограмите, без да се налага да гладувате

За някои от нас, които не могат да си представят живота без тестени изделия, „добрите“ учени от Израел измислиха „хлебната диета“, с помощта на която можете да свалите невероятните 10 килограма само за две седмици!

Ето какво трябва да знаете преди да се запознаете с тази диета.

Учени от Израел, под ръководството на известната нутриционистка Олга Рез-Каснер, казват, че редовният прием на въглехидрати като тези, които се съдържат в хляба, комбинирани с нискомаслено сирене и плодове, неутрализират чувството на глад и ни помагат да отслабваме по-бързо.

Също така, тази диета е полезна за диабетици, тъй като премахва желанието за сладко, понижава холестерола, кръвното налягане и нивата на кръвната захар.

Диетата се състои от два етапа. Общото и за двата етапа е, че трябва да пиете много вода през цялото време, поне 7 чаши на ден. Допустимо е да се пие кафе и натурален сок, но в разумни количества. Не е лошо да приемате калций и мултивитамини като добавка по време на диетата, тъй като не са включени всички групи храни.

Първи етап
По време на първия етап от тази диета трябва да се консумират 7 до 12 малки парчета хляб всеки ден, без значение какъв вид хляб сте избрали. Приблизително нормата е половин резен (резен) от нарязания на машина хляб (което означава общо 4-6 филийки).

За мъжете този брой е от 12 до 16. Можете да си сложите сирене на хляба или много тънък слой масло.

Тези, които ядат месо, позволени са тънко парче риба, шунка или прошуто.

За съжаление, сладкишите са строго забранени, но вместо това можете да ядете всякакви зеленчуци, които не съдържат нишесте. Позволени са 3 яйца за една седмица. Яжте по 200 г кисело мляко всеки ден.

Три пъти седмично се консумира риба или месо със задушени зеленчуци. В деня, в който ядете месо, намалете хляба на 4 парчета.

Трябва да ядете по една ябълка всеки ден. Яжте на всеки три часа. Първият етап продължава една седмица.

Втори етап
През втората седмица можете да замените хляба с варени бобови култури и чаша варени макарони. Също така можете да ядете овесена каша, елда, ориз и варени картофи.

Консумацията на зеленчуци не е ограничена. Консумирайте 200 г кисело мляко всеки ден. Рибата и пилешкото месо са разрешени два пъти седмично. Яжте на всеки 3 или 4 часа. Идеята на този етап е да се задържи теглото след бързото отслабване с първия етап.

Вижте още: Почистване на артериите със стафиди, джинджифил и зелен чай

Споделете тази ефикасна хлебна диета с приятелите си!