НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Черти на характера според датата на раждане. Египетски хороскоп

Черти на характера според датата на раждане. Египетски хороскоп

Черти на характера според датата на раждане. Египетски хороскоп
Черти на характера според датата на раждане. Египетски хороскоп

Черти на характера според датата на раждане

Нил (1-7 януари, 19-28 юни, 1-7 септември, 18-26 ноември)
Бог Нил и едноименната река в Египет били източник на безкрайна енергия. Египтяните вярвали, че река Нил дава живот на хората. Благодарение на нейните води земите били напоявани и торени. Затова жителите на Египет в гладните времена поискали помощ от тази река. Богът Нил бил бог на плодородието за египтяните.

Представители на този знак са страстни и импулсивни. Мотото на целия им живот е по-добре да направят нещо и да съжаляват, отколкото да не направят нищо и да съжаляват. Всяка професия, която не изисква да седят по цял ден на работното място е подходяща за тях. Лесно сменят професията.

Тези хора имат свръхестествени способности. Ако опитат, могат да премахнат главоболието с ръце и да облекчат отрицателната енергия. Близо до тях хората се чувстват добре и спокойно. Тяхното биологично поле носи огромен положителен заряд. Характер: весел и търпелив. Могат лесно да се адаптират към всяка среда. Много са прозорливи, затова хората са привлечени към тях. Винаги се озовават там, където е необходима тяхната помощ. Но заради това често се възползват от тях. Не прощават предателство, изпадат в ярост и действат импулсивно. Във всичко, което правят, се втурват с главата напред. Отнасят се с близките си със специална нежност. Опитват се да ги подкрепят с мили думи.

Амон-Ра (8-21 януари, 1-11 февруари)
Амон съчетава в себе си характерите на много богове: Ра (бог на Слънцето), Мина (бог на творението), както и войнстващия бог Монту. С времето Амон-Ра станал защитник. Той е представен като човек с глава на овен. Понякога главата си остава човешка, но с агнешки рога или слънчев диск. Той бил съпруг на Мут, „богинята майка“.

Тези хора са мъдри натури. Освен това едно от основните им качества е слънчевият оптимизъм. В екипа те обикновено играят ролята на лидер. А от професиите избират тези, които им позволяват да демонстрират личните си таланти. Стремежът към слава е в кръвта им. Похвалете хората на Амон-Ра – и те ще повдигнат планини. Те могат да предвиждат бъдещето.

Характер: с безграничната харизма привличат хората към себе си. Умеят да убеждават, имат ораторски талант. Но понякога са толкова популярни сред приятели, колеги и приятелки, че просто нямат време за любимия човек.

Смелостта и жизнерадостта са техни съюзници. Имат дарбата да утешават хората. Близо до тях всеки показва най-доброто от себе си. Имат аурата на лидер, но не и на диктатор. Добри дипломати, защото често действат хитро.

В любовната връзка им е трудно напълно да отворят душата си за партньора.

Мут (22-31 януари, 8-22 септември)
Богинята Мут е символ на строга майка. Мут е втората най-важна богиня в египетската митология след Изида. Името й се превежда буквално като „майка“. Тя била представена като жена с двойна корона на главата: короната на Горен и Долен Египет. Понякога е представяна в по-опасна форма: лъвица или грифон.

Тези хора са взискателни както към себе си, така и към другите. Чужда им е романтиката, те винаги са готови да помогнат не с думи, а с дела. Тези хора постигат напредък в обществото. Притежават голяма физическа сила, здраве и талант. Усещат неприятностите на километър разстояние.

Характер: емоционални и може би затова често им липсва самоувереност. Често те изпадат от тъга в радост.

В състояние са да живеят в изолация от други хора и да отглеждат собствената си тайна градина. Смятат, че по този начин се предпазват от негативни емоции. Любовта заема голямо място в живота им. Въпреки техните, понякога преувеличени страхове, те са в състояние да преместят планини, за да спечелят и постигнат спокойствие в силен съюз със своя партньор.

Геб (12-29 февруари, 20-31 август)
Египтяните го смятали за символ на Земята, траен съюз и единство. Геб символизира земята, растенията и минералите. Той бил представян като човек с червена корона или с образа на гъска.

Добри съветници, любезни и чувствителни. Обществени личности, психолози и специалисти в областта на технологиите.

Щом хвърлят семе в земята, то ще покълне.

Черти на характера: липсва им енергия. По-точно, имат свой начин на управление на времето: без бързане, без суетене.

Чувствени, впечатляващи и много привлекателни. Приятелите им се доверяват толкова много, че дори и да не го искат, те започват да споделят проблемите си с тях, с пълната увереност, че техните съвети ще променят живота им към по-добро. В любовта търсят чувствителен, доверчив и енергичен човек.

Изида (11-31 март, 18-29 октомври, 19-31 декември)
Изида символизира женствеността и майчинството. Съпруга на Озирис, тя олицетворява богинята майка и защитава новородените и моряците. Изида придобила особена популярност, защото веднъж съживила съпруга си Озирис, който бил убит от ревнивия си брат. Често е изобразявана като жена със слънчев диск, греещ между рогата на бик, а синът й седи в скута й.

Тези хора знаят какво точно искат в живота. Звездите предричат успех за тях в икономиката и педагогиката. Те са истински талисман. Всички тъмни сили заобикалят мястото, където се намират те.

Черти на характера: весели, отворени, амбициозни. Живеят с пълна сила, красиво, енергично, без предразсъдъци и угризения. Обичат вълнуващи нови експерименти. Спокойни, доверчиви, щедри, обичат хората и им се доверяват безкрайно. Влюбчиви, но обичат дълго време. Те са идеалисти, така че след като не веднъж са намерили достоен партньор, се разочароват от хората и предпочитат да живеят „сами, отколкото с когото и да било“.

Озирис (1-10 март, 27 ноември – 18 декември)
Озирис е един от най-великите египетски богове. Жени се за сестра си Изида, за да управлява Египет, той разгневява брат си Сет, който го убива, но Изида му връща живота. Така Озирис, символ на плодородието и развитието, става господар на „другия свят“. Това божество символизира обновяването, тъй като никога не умира.

Понякога изглежда, че тези хора могат да четат мислите на другите. Нищо не може да бъде скрито от тях.

Черти на характера: любопитството ги тласка към нови необичайни и неочаквани експерименти. Уверени в себе си. Живеят с пълна сила, без да се страхуват, че ще се провалят. Всичко тече, всичко се променя.

От време на време изпадат в лека депресия. Успешно съчетават сила и крехкост, страст и алтруизъм. Приятелството често е по-силно от любовта за тях.

Tот (1-19 април, 8-17 ноември)
Той помага на хората да овладеят речта, писането и аритметиката. Той се смята за покровител на учените и философите. Бог на знанието, той бил съветник на Озирис и покровител на Хор. Той бил изобразен като мъж с главата на ибис, украсен с полумесец. Той бил почитан като бог на ораторството.

Тези хора имат аналитични способности и логическо мислене. Те лесно могат да овладеят техниките на хипнозата. Да убедят някого в нещо не е проблем за тях. Просто трябва да погледнат в очите на човек. Те могат да разпознаят истината от лъжата за пет секунди.

Вижте още: Остатъците от сапун могат да се използват повторно. Полезни съвети

Характер: любопитството, съчетано с предприемчивост, ги тласка да търсят всичко ново и непознато. Преодоляват препятствията, които животът им е подготвил. Стремят се да стигнат до истината. Щедростта им може да се сравни само с тяхната честност. Винаги и навсякъде се чувстват като у дома си. Имат педагогически талант. Тези качества им помагат да изберат професия, на която ще бъдат верни през целия си живот. Що се отнася до любовта, те са в състояние да дадат на партньора си всичко най-добро, майсторски скривайки всичките си недостатъци.

loading...