НАЧАЛО ЗДРАВЕ Йодната решетка помага при над 20 заболявания

Йодната решетка помага при над 20 заболявания

Йодната решетка помага при над 20 заболявания
Йодната решетка помага при над 20 заболявания

Йодната решетка помага при настинка и грип

За да облекчите състоянието си, достатъчно е да използвате полезните свойства на йодната решетка.

С помощта на йодната решетка можете да: установите дали страдате от йоден дефицит, да излекувате кашлица, да се отървете от настинка, да ускорите заздравяването на синините.

Как да направите йодна решетка?
Прилага се върху кожата с помощта на клечка за уши. Потопете клечката в 5% йоден разтвор и начертайте решетка от вертикални и хоризонтални ивици на кожата.

Размерът на “клетките” на идеалната решетка е 1 см на 1 см.

Йодът има способността да прониква през кожата в мускулните тъкани и кръвоносните съдове и има пагубно влияние върху микроорганизмите.

Тайната на решетката се крие във факта, че благодарение на “клетките” с определен размер групите бактерии се отравят една друга и бързо умират.

Йодът перфектно се справя с точно онези бактерии, които проникват в тялото през кожните пори.

Йодна решетка при недостиг на йод в организма
Според статистиката голяма част от населението на света страда от недостиг на йод в организма, което причинява патологии на щитовидната жлеза, може да доведе до раждане на деца с физически и умствени увреждания.

За да определите дали тялото ви получава достатъчно йод от храната, не е необходимо да правите тестове – просто си нарисувайте йодна решетка.

Най-добре да я нарисувате от вътрешната страна на бедрото. Ако след 3 часа не е останала дори следа, тогава това е ясен знак за недостиг на йод в организма. В този случай е необходимо да се консултирате с лекар.

Ако йодът се абсорбира за 6-8 часа, това показва, че недостигът на йод може да бъде решен, като включите в ежедневната си диета морска риба, морски дарове, морски водорасли и други храни, богати на йод.

Ако не страдате от недостиг на йод, тогава следите от решетката изчезват след ден.

При настинки и грип
Помага за бързо излекуване на хремата. Нарисувайте на носа си решетка с тънки линии. Препоръчително е да действате внимателно, тъй като по лицето и шията кожата е тънка и има голям риск от изгаряне от йода. При настинка нарисувайте решетка на стъпалата и в областта на прасеца.

При натъртвания
Ще ви помогне бързо да се отървете от синините и ожулванията. Вярно е, че не трябва да се използва в първите часове след натъртването: препоръчително е да го направите ден след това. Факт е, че дори леко нараняване обикновено е придружено от подуване на тъканите и дразнещият ефект на йода в никакъв случай няма да са ви от полза.

Вижте още: Стайни растения, които привличат щастие и богатство в дома ви

Първо сложете лед върху натъртеното място. Едва на следващия ден ще бъде възможно да започнете лечение с йод.

loading...