НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Вкореняване на рози – много лесен и успешен метод

Вкореняване на рози – много лесен и успешен метод

Вкореняване на рози - много лесен и успешен метод
Вкореняване на роза - много лесен и успешен метод

Вкореняване на рози с лист от алое

Розата е едновременно много красиво и доста капризно цвете. Именно, последният факт често спира градинарите да се опитват да вкореняват рози от резници. Има обаче много интересен, дори невероятен начин за вкореняване на резници от рози без много суетене. И за това ви трябва само алое!

Има два различни метода за вкореняване на рози с алое. Първият е да се създаде своеобразна хранителна течност за благоприятното развитие на кореновата система на розата. За този метод премахнете кората от листата на алоето – оставете само питателната полупрозрачна слузеста субстанция.

Нарежете достатъчно количество, в зависимост от размера на листата на алое. Разбийте подготвената основа с пасатор.

В получената хранителна смес поставете резник от роза с 4 пъпки. Поставете в помещение, подходящо за рози. След 5-7 дни проверете за наличието на корени.

Вторият метод е по-прост и решава много проблеми наведнъж. За него просто трябва да отрежете парче алое, в което да поставите розовото стъбло с 4 пъпки.

Веднага засадете в почва, подходяща за рози. Отгоре навлажнете почвата със спрей бутилка. Продължете да навлажнявате по този начин в продължение на 2 седмици, почвата трябва да остане влажна (обаче, не прекалявайте).

Вижте още: Два вида крем – най-хубавият десерт с незабравим вкус

След няколко седмици ще забележите, че пъпките са се събудили и са започнали да растат. Долните млади листа могат да бъдат откъснати, тогава розата няма да губи енергия за тях и бързо ще развие коренова система.