Еликсир срещу настинки и кашлица със зелени орехи

Младите зелени орехи винаги са били използвани при приготвянето на различни лековити продукти. Най-често се приготвят сироп и мед.

Този еликсир облекчава настинките, почиства кръвта от токсини, подобрява храносмилането и снабдява организма с йод, чийто дефицит причинява проблеми с работата на щитовидната жлеза.

Младите, зелени орехи са богати на витамин С и в комбинация с мед са отличен препарат срещу анемия, но помагат и при настинки, кашлица и тонзилит, почистват черния дроб, стомаха и кръвта.

Необходими съставки:
1 кг мед
40 малки зелени ореха

Приготвяне:
Наберете орехите от чиста среда. Измийте ги и ги изсушете върху кърпа. Нарежете ги на кубчета, сложете ги в малък буркан и ги залейте с мед. Ако са много малки, тогава просто ги набоцкайте или ги нарежете наполовина.

Оставете буркана на светло място, но не го излагайте на пряка слънчева светлина, тъй като това може да повлияе на качеството на йода и меда. Отваряйте буркана на всеки 10 дни и разбъркайте орехите с дървена лъжица.

След 40 дни извадете орехите или прецедете меда. Орехите могат да се използват за приготвяне на вино. Съхранявайте меда на тъмно и хладно място.

Консумирайте по една чаена лъжичка всяка сутрин. След консултация с лекар можете да го давате и на децата за повишаване на имунитета.

Вижте още: Бананова кора за подхранване на орхидеите. 3 варианта

Запишете си тази рецепта за еликсир срещу настинки и не се колебайте да я направите!