НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от хрян – помага при болка в гърба и ставите

Тинктура от хрян – помага при болка в гърба и ставите

0
Тинктура от хрян - помага при болка в гърба и ставите
Тинктура от хрян - помага при болка в гърба и ставите

Тинктура от хрян при болки в гърба

Хрянът расте в различни райони, не е особено взискателен към условията на околната среда. Най-често се използва за консервиране. Разказите за неговите ползи и чудодейни свойства не са митове. Съдържа редица различни витамини и полезни елементи за организма.

Листата му се използват за прогонване на вредители и имат бактерициден ефект.

Хрянът помага да премахнете излишната сол от организма. За да направите това, трябва да вземете листата, да ги попарите с вряла вода и да ги приложите на гърба, като фиксирате добре. Най-добре е да го направите вечер, поради което е толкова важно да закрепите добре листата на правилното място. Ако през нощта почувствате неприятно парене в областта на компреса, това означава, че действа. Прилагайте тези компреси ежедневно, докато забележите, че солта по листата изчезва.

За да се отървете от болката в гърба и ставите, трябва да направите тинктура от хрян. Ще ви трябват млади листа от хрян и стъклен буркан. Поставете листата в буркан (например) и залейте с неразреден спирт. Оставете тинктурата за 48 часа на тъмно място при стайна температура. След това, средството е готово за употреба. Прилагайте компреси за 15 минути ежедневно.

Хрянът често се използва за приготвянето на лекове, тъй като е мощна съставка, която има много ползи и силен ефект.

Вижте още: Вкореняване на рози – много лесен и успешен метод

Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар за възможни алергии. В крайна сметка всяко лечение трябва да бъде одобрено от лекар.