НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Вътрешен часовник на тялото – следвайте неговия ритъм!

Вътрешен часовник на тялото – следвайте неговия ритъм!

Вътрешен часовник на тялото - следвайте неговия ритъм!
Вътрешен часовник на тялото - следвайте неговия ритъм!

Вътрешен часовник на тялото – следвайте неговия риттъм, за да бъдете здрави!

Древните китайци изчислили идеалния режим през деня въз основа на движението на жизнената енергия между органите.

Учените са доказали, че спазването на този вътрешен часовник на тялото предпазва тялото от болести и предотвратява стареенето на органите.

Ето идеалния график на тялото, който да следвате през деня:

06:00 часа
В това време тялото се събужда, дори и да не го искаме. Започва пълното производство на хормони, аминокиселини и захар. По това време определено трябва да станете, а също така да избягвате алкохола и захарта.

07:00 часа
Сърцето работи с пълна сила. Половите хормони започват да се произвеждат. По това време не трябва да правите упражнения, защото това ще натовари прекомерно сърцето. Изпийте чаша вода и закусете (водата спомага храносмилането).

08:00 часа
Тялото се нуждае от “гориво”. За съжаление, инсултите и инфарктите най-често се появяват в този момент. Това е идеално време за кръвен тест – след час съставът на кръвта вече ще се промени заради стреса.

09:00 часа
По това време тялото най-малко чувства болка и страх. Това е най-доброто време за химиотерапия и инжекции: няма да има усложнения и лечението ще се ускори.

10:00 часа
Това е време за учене, защото мозъкът е най-възприемчив. Постига се максимална способност за вземане на решения и решаване на проблеми. Телесната температура се повишава.

В този момент е най-добре да карате кола, защото вниманието и рефлексите са на висота.

11:00 часа
Тялото гори мазнини. Можете да ядете каквото искате. Сърцебиенето и кръвообращението достигат оптимално ниво.

Не посещавайте кардиолог по това време, защото диагнозата може да е погрешна.

12:00 часа
Тялото се подкислява, а мозъкът не е в най-добрата си форма. За да компенсирате недостигът на кислород, застанете до отворен прозорец и проветрете стаята.

Единственият активен орган в момента е стомахът, който се подготвя да произвежда стомашен сок и усвояване на храната.

13:00 часа
Вниманието намалява, тялото се програмира за храносмилане. Това е време за обяд и малко почивка. Препоръчително е да не се разсейвате с нищо, да не се изнервяте и да не стресирате, а да обядвате в спокойна атмосфера, давайки на тялото възможност да абсорбира хранителните вещества.

14:00 часа
Тялото се нуждае от почивка.

15:00 часа
Мозъкът се активира отново, можете да продължите да работите. Максимално внимание и концентрация. Идеално време за домакинска работа.

16:00 часа
Следвайки мозъка, тялото се пробужда. Това е идеалното време за физическа подготовка. Белите дробове и дихателните пътища са отворени.

Разходете се на чист въздух. Ще бъде полезно и за стомаха.

17:00 часа
Чудесно време за работа с ръцете. Бизнесмените стават все по-убедителни, художниците създават шедьоври.

Спортистите постигат по-добри резултати. Точно по това време са поставени повечето рекорди.

18:00 часа
Това е време за културен релакс. Всички чувства са засилени. Ноктите и косата растат най-интензивно. Нервите реагират силно на болка и гняв.

19:00 часа
По това време тялото е най-податливо на лечение, а кожата – на козметични процедури. Порите са отворени, вниманието отслабва, мозъкът започва да се отпуска.

20:00 часа
Визуалните способности са на максимум. Най-доброто време за избор на дрехи. Трябва да вечеряте преди 20:00, защото след това време организмът забавя функциите си.

Черният дроб активно работи, така че по това време е най-добре да се пие алкохол.

21:00 часа
Телесната температура и метаболизмът спадат. Само стомахът и черният дроб работят.

22:00 часа
Черният дроб спира да работи. Не пушете, защото целият никотин веднага ще влезе в тялото, без да се почисти от черния дроб.

23:00 часа
Започваме да заспиваме, дори ако очите ни са отворени. Тялото се отпуска. Метаболизмът, температурата, сърдечната и нервната дейност се свеждат до минимум.

Стресовият хормон кортизол престава да се произвежда. По това време трябва да си легнете, ако искате да поддържате младежкия си вид: започва възстановяването на кожните клетки.

24:00 часа
Тялото се изключва, спестявайки всички ресурси за следващия ден. Трябва да спите по това време.

01:00-03:00 часа
По това време всички чувства са притъпени. Внимавайте: това е време на катастрофи, аварии, корабокрушения. По това време е по-добре да не излизате от дома си.

Вижте още: Недостиг на йод в организма – направете си този тест у дома!

03:00-5:00 часа
Кръвното налягане достига минимум. Опитайте се да спазвате този режим поне няколко дни – и ще видите резултата!