НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Сладко от ягоди, готово за 30 минути, без консерванти

Сладко от ягоди, готово за 30 минути, без консерванти

0
Сладко от ягоди, готово за 30 минути, без консерванти
Сладко от ягоди, готово за 30 минути, без консерванти

Сладко от ягоди – рецепта за начинаещи

Разберете как можете да си направите най-вкусното сладко от ягоди по най-лесния начин. Това сладко е наистина фантастично, всичко, от което се нуждаете, са: ягоди, захар и малко вода, както и половин час време.

Необходими съставки:
1 кг ягоди
1 кг захар
400 мл вода

Приготвяне:
Сладкото се получава най-добре, ако го правите в по-малки количества. Използвайте по-широк съд. Изберете по-малки и по-твърди ягоди. Измийте и ги почистете.

Сложете един килограм захар в тенджерата и налейте 400 мл студена вода. Сложете тенджерата на огъня и след като заври, оставете да ври 5 минути, без да разбърквате, само разклащайте от време на време.

Важно е да се отбележи, че нито в началото, нито по-нататък при варенето не трябва да се разбърква. След 5 минути на варене на сиропа, добавете ягодите и оставете да ври около половин час при умерена температура.

Изсипете внимателно ягодите, за да не се изгорите. Притиснете ги с лъжица, така че всяка ягода да се потопи в сиропа.

Ако на повърхността се образува пяна, съберете я с лъжица, която всеки път измивайте със студена вода.

Вижте още: Вътрешен часовник на тялото – следвайте неговия ритъм!

Понякога леко разклащайте тенджерата, докато сладкото се вари. След половин час го покрийте с влажна кърпа отгоре. Оставете да изстине напълно. След това го съхранявайте в чисти и стерилизирани стъклени буркани. Затворете ги с целофан и капачка, след което ги съхранявайте на хладно място.