Естествени торове за краставиците – гаранция за добра реколта

По някаква причина, почти всички съвети са насочени към това как да отглеждаме домати. Аз предпочитам краставиците пред всички останали зеленчуци в градината. Може би затова винаги растат добре, усещат моята любов.

Освен че обичам да ги ям, аз, разбира се, обичам и да се грижа за тях. Краставиците са една от онези култури, в които промените са видими почти веднага. Час след поливането листата се разгръщат и стават свежи, ден след подхранването, цялото растение се издига и става силно и свежо. Приятно е да се грижите за такива растения, тъй като резултатът се вижда веднага.

Днес ще говорим за подхранването на краставиците, без да използваме химия. Никога не използвам закупени готови торове.

Най-доброто подхранване на краставиците се прави с хляб. Ще ни трябват сухи корички от обикновен ръжен хляб. Напълнете половин кофа. След това ги залейте с вода. Препоръчително е да изпозвате престояла вода. Притиснете коричките. Можете да изпозвате чиния и отгоре камък.

Сложете кофата на топло място за 7-8 дни. Коричките трябва да ферментират. След това използвайте за подхранване на караставиците. Струва си да знаете, че при ферментацията на хляб се получава кисел продукт, следователно той е идеален за алкални почви, но ако вашата градина има кисела или слабо кисела почва, тогава трябва да добавите малко доломитово брашно към този тор.

Друго полезно подхранване с е прави с мая. Може да се използва през целия сезон. На кофа топла вода ви трябват 10 грама суха мая. Добавете 2-3 супени лъжици захар. Трябва да намерите топло място, подходящ е и някой слънчев участък. Сложете кофата на слънце за 3 часа. Разредете тази кофа в 50 литра вода. Тоест, можете да изсипете 8 литра обикновена вода и 2 литра от приготвения тор в кофа от 10 литра. Подхранете краставиците и ви очаква добра реколта.

Вижте още: Свинска мас за грижа за кожата на лицето. Маски

Използвайте естествени торове за краставиците и резултатът определено ще ви хареса!