Отказване от цигарите – ето как да улесните този процес

Съществуват различни съвети как да се откажете пушенето. Психолози, учени и експерти от други области са измислили много начини как да се отървете от пристрастяването към тютюна.

Но както показва практиката, не всички са еднакво ефективни. Всеки човек се нуждае от собствен подход и днес искаме да поговорим за друг трик, който може да ви бъде полезен.

Както обяснява професорът Андрей Демин, ключовият момент е, че пушачът е свикнал с усещането за заети ръце, което означава, че това трябва да се замени с друго нещо.

За да са заети ръцете ви с нещо, можете да носите със себе си малка бутилка с вода. Пушенето е действие, в което участват ръцете. По този начин, само глътка вода може да бъде добра алтернатива.

Освен това, водата помага да се справите с главоболието, което често се появява при тези, които решат да се откажат от този лош навик.

Вижте още: Детокс пластири за ходила, приготвени в домашни условия

Освен това, при отказване от цигарите, мнозина започват бързо да качват килограми и водата може да предотврати това, тъй като стимулира метаболизма. За най-добър ефект спрете да пиете безалкохолни напитки и пийте само чиста вода. Ако искате да отслабнете, пийте малко вода преди всяко хранене.