НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Студена стерилизация на бурканите – бързо и удобно

Студена стерилизация на бурканите – бързо и удобно

Студена стерилизация на бурканите - бързо и удобно
Студена стерилизация на бурканите - бързо и удобно

Студена стерилизация на бурканите – лесен начин

За да бъдете напълно въоръжени през сезона на прибиране на реколтата, струва си да знаете как да стерилизирате бурканите. Стерилизирането на пара отнема много време и усилия.

Всичко се промени, след като свекърва ми сподели няколко трика. Колко жалко, че не знаех за това по-рано!

Днес ще ви споделим как да стерилизирате бурканите по студен начин. Този процес ще ви отнеме 20-30 секунди. За да се предотврати навлизането на микроби в бурканите, те трябва да бъдат стерилизирани. Методът на студена стерилизация наистина спестява време, а самите буркани не се напукват при заливане с вряла вода, въпреки че са студени.

За този метод се нуждаете от спирт или водка, в краен случай, оцетът ще свърши работа.

Първо проверете бурканите за пукнатини и ръжда. С чиста гъба старателно измийте бурканите и капачките. По-добре е да направите това със сода, горчица на прах или домашен сапун. Конвенционалните почистващи препарати не са особено подходящи за това поради химическите добавки в състава им, които не се отмиват добре.

Изсипете 40-50 мл спирт в чистия буркан или силна водка около 50-70 мл или 9% трапезен оцет (повече от 50 милилитра).

След това затворете буркана с капачката и разклатете енергично за половин минута, след това отворете буркана и изсипете съдържанието от този буркан в следващия. Продължете по същия начин.

Вижте още: Консумацията на куркума бори рака на кръвта. Истинска история

Сега вече знаете как да направите студена стерилизация на бурканите. Според мен е много удобно и бързо, което е много важно в нашето забързано ежедневие.

loading...