Грижа за краставиците със сода за хляб за богата и здрава реколта

За да получите богата реколта е необходимо да полагате подходяща грижа за краставиците и да използвате специални средства. Едно от тях е содата за хляб.

Листни въшки
Обикновената сода ще ви помогне да се отървете от листните въшки. Можете да използвате следната рецепта.

Добавете 2 супени лъжици пепел, 2 супени лъжици сода за хляб и настърган домашен сапун към кофа с вода.

Тъй като насекомите живеят на обратната страна на листата, средството се прилага директно там.

Брашнеста мана
Добавете 1 супена лъжица сода, 1 супена лъжица течен сапун и 1 супена лъжица слънчогледово олио към 5 литра вода. Ако добавите таблетка аспирин, ефектът ще бъде по-голям. Необходимо е да пръскате веднъж седмично, за да се отървете от проблема.

Подхранване със сода
Содата е чудесен вариант за подхранване на краставиците, но тук е важно да се спазват пропорциите и правилата за употреба, в противен случай можете да навредите на растението. Пригответе разтвор от 1 с.л. сода и кофа с вода и поливайте растението няколко пъти на ден.

Не е необходимо да поливате често краставиците. Основното тук е да не се увличате, в противен случай ще навредите на растенията.

Вижте още: Съвети от мъдрите хора: не споделяйте тези неща с останалите!

Със същия разтвор можете да пръскате краставиците. Това ще помогне за увеличаване на плододаването. Можете да правите това всеки ден. Краставиците обичат високата влажност. Но имайте предвид, че пръскането се извършва, когато слънцето не е ярко, в противен случай листата ще изгорят.