Компрес при шип в петата, който ще ви помогне бързо да се отървете от болката

След като лекарите не можаха да ми помогнат, реших да потърся алтернативно решение и затова се обърнах към народната медицина.

Започнах да търся различни рецепти. Опитах много от тях. Но следната рецепта ми помогна да се справя с проблема за 3 дни.

Настържете картоф на едро ренде и хрян на ситно ренде. Разпределете масата върху зелев лист и прикрепете към възпаленото място. Увийте с найлонова торбичка и обуйте чорап. Останете така, колкото се може за по-дълго. 3-7 процедури са достатъчни.

Друга рецепта, която също ще ви помогне при шип в петата. Вземете по 1 ч.л. мед и горчица, 1 мл йод 10% или 2 мл 5%. Смесете всичко и нанесете на петата. Увийте с торбичка и обуйте чорап.

Вижте още: Грижа за краставиците със сода за хляб – подхранване и защита

Сдъвчете ръжен хляб, добавете мед, разпределете върху зелев лист и го прикрепете към петата. Оставете за една нощ. 5-7 процедури са достатъчни.

Изплакнете черна ряпа добре с четка и я настържете заедно с кората. Намажете петата с масло. Нанесете настърганата ряпа, увийте с марля и оставете за 2-3 часа.

Смесете мед и морска сол. Предварително запарете крака. Разпределете сместа върху марля и прикрепете към петата. Фиксирайте. Направете процедурата 3-7 пъти.