НАЧАЛО ЗДРАВЕ Облекчаване на главоболието със солени компреси

Облекчаване на главоболието със солени компреси

Облекчаване на главоболието със солени компреси
Облекчаване на главоболието със солени компреси

Облекчаване на главоболието и понижаване на налягането

Този прост метод ще облекчи главоболието ви и ще нормализира кръвното ви налягане за много кратко време.

Ако имате силно и непоносимо главоболие, пригответе веднага този разтвор.

Сгънете марля на 8 слоя, а ширината на компреса трябва да съответства на височината на челото ви, а дължината трябва да съответства на обиколката на главата ви.

След това загрейте 250 мл вода до 60-70 градуса и разтворете в нея 2 равни чаени лъжички сол. Ще получите 8% физиологичен разтвор.

Изплакнете челото, ушите и врата си с топла вода. Потопете марлята във физиологичния разтвор, изстискайте леко и я увийте около главата, ушите и врата.

След това легнете. След няколко минути ще почувствате облекчение, но не бързайте да махате компреса. Оставете за още 20 минути. След като премахнете марлята, измийте челото, ушите и тила отново с топла вода.

За облекчаване на главоболието използвайте този прост метод и можете да сте сигурни, че ще се отървете от него! Ако имате високо кръвно налягане, направете си и солена вана за краката.

Не се притеснявайте от солените компреси. Приемът на сол в тялото причинява подуване и повишено кръвно налягане, но солените превръзки външно действат точно обратното на кожата, насърчавайки изхвърлянето на течности от тялото, така че те действат като диуретик.

Вижте още: Защита на доматите и краставиците от болести с помощта на мая

По подобен начин можете да се отървете от подуването на краката: дръжте ги в солена вода за известно време и веднага ще забележите как теглото и подуването намаляват.

loading...