НАЧАЛО ЗДРАВЕ Разширените вени изчезват с помощта на масаж със зехтин

Разширените вени изчезват с помощта на масаж със зехтин

Разширените вени изчезват с помощта на масаж със зехтин
Разширените вени изчезват с помощта на масаж със зехтин

Разширените вени представляват увеличение на вените в близост до повърхността на кожата, обикновено по прасците и бедрата. Обикновено са резултат от отслабените стени на кръвоносните съдове или лошо функциониращите клапи, които регулират притока на кръв.

Това състояние засяга както жените, така и мъжете, но по-възрастните жени са по-предразположени, тъй като вените започват да губят еластичността си с годините поради повишените нива на възпаление.

Това се характеризира с болка, тежест в краката, безпокойство, умора и парене, пулсиращи и изтръпващи усещания в засегнатата област.

Най-честите причини за разширени вени са дълги периоди на стоене, затлъстяване, хормонални промени, бременност и менопауза, наследственост и противозачатъчни хапчета.

Съществуват обаче много ефективни начини за естествено лечение на разширените вени и намаляване на външния им вид и дискомфорта, който причиняват.

Зехтинът е едно от най-успешните природни средства за лечение на разширени вени, което намалява тяхната видимост, премахва съпътстващите симптоми и предотвратява допълнителни усложнения.

Всичко, което трябва да направите, е да загреете зехтин и да нанесете върху засегнатите места. След това масажирайте краката си с кръгови движения от петите нагоре. Оставете маслото да действа през нощта. Повтаряйте всеки ден.

Този масаж успокоява възпалението и болката, стимулира кръвообращението.

Тялото ще абсорбира зехтина и ще го детоксикира, както и ще осигури голямо количество омега-3 и здравословни мазнини. Това ще подобри притока на кръв през вените и ще възстанови функцията на еднопосочните клапи, а ефектите ще бъдат видими съвсем скоро.

За да предотвратите появата на разширени вени, контролирайте телесното си тегло и, ако е необходимо, се отървете от излишните килограми, за да избегнете допълнителен натиск върху вените.

Повдигайте краката си всяка вечер и се отпуснете за няколко минути, за да подобрите кръвообращението.

Избягвайте да седите или стоите дълго време. Не седете с кръстосани крака.

Вижте още: Почистване на микровълновата фурна с вода и лимон

Избягвайте тесни дрехи и високи токчета и започнете да носите по-удобни обувки.

loading...