НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мъдри съвети за живота: Хората не се променят, те свалят маските си

Мъдри съвети за живота: Хората не се променят, те свалят маските си

0
Мъдри съвети за живота: Хората не се променят, те свалят маските си
Мъдри съвети за живота: Хората не се променят, те свалят маските си

Мъдри съвети за живота, които ще ви спестят много проблеми

Бракът не спасява от проблеми, нито от празнотата и самотата. Партньорът няма да компенсира вашия собствен дефект, а напротив, той или ще го затвърди, или ще го подмине и само вие трябва да се справите с него.

Всеки има свой собствен живот и свой собствен избор. Не се фокусирайте върху дефектите в този избор. Ако имате съмнения, не продължавайте. Ако смятате, че не е вашия човек, пуснете го да си тръгне. Всеки има право на свой собствен път и своите грешки. Така се изгражда уникалният ни живот, казват психолозите.

Тези неща няма да ви ги кажат дори най-близките хора.

Бракът не спасява от проблеми, нито от празнотата, нито от самотата.

Няма да ви кажат, че е по-честно и по-правилно да останете сами, отколкото да се вкопчите в този вариант, който е просто единственият поради страха, че няма да се появи друг.

Децата не винаги означават пълно щастие. Това са проблеми, липса на сън, време, а понякога и на живот. Ако го осъзнаете, това е добре, но ако имате илюзията, че с раждането на дете животът ви ще мирише на рози – помислете добре, дали изобщо трябва да имате деца.

Взаимоотношения – това е взаимна отговорност и ако всеки ще бъде отговорен за себе си, а не за партньора, по-добре да сте сами.

Тези семейства, които смятате за идеални, имат свои проблеми и тайни. Няма идеални семейства.

Цялата “любов” бързо свършва. Ако не сте се научили да говорите, уважавате, да се грижите един за друг, тогава не бива да влизате в отношения. Не оставайте заедно.

Повечето двойки се лъжат един друг относно секса. Жената имитира оргазъм, мъжът счита спазъма на члена за близост. И двамата приключват неудовлетворени и ядосани. Научете се да говорите честно за своите сексуални желания – научете се да говорите за всичко.

Ако от самото начало вие и вашият партньор нямате нищо общо, тогава едва ли ще се появи по-късно. Следователно, след известно време, не се оплаквайте, огледайте се кого избирате.

Научете се да признавате грешките си. Ако сте разбрали, че сте сбъркали с избора и това не е вашия човек, напуснете го веднага.

Хората не се променят. Те просто се разкриват и свалят маските си. Ти със своята любов никога няма да промениш някого. Ако човек реши, че сте ценност, заради която може да промени живота си – това е неговият избор. Но, ако решите да поемете функцията на добрия вълшебник – вие сте идиот.

Никоя духовна практика не може да ви спаси от истинските проблеми. Това, че сте спрели да виждате проблемите, не означава, че те са изчезнали. Затова решавайте проблемите реалено с конкретни действия.

Не живейте по съветите на други хора и не допускайте във вашия вътрешен свят и в света на вашето семейство непрофесионалисти. „Кухненската психология“ е добра като начин за облекчаване на стреса, но много лоша като система от ефективни промени. Обикновено се свежда до размяна на мозъчни хлебарки.

С мъжете е просто: те трябва да бъдат подкрепяни, изслушвани, хранени, да им се дава и да не им се отнема мястото в дома. С жените е просто: трябва да говорите с тях и да им осигурите чувство на любов и сигурност. Всички е просто, бъдете искрени, ако не искате да се разделите с партньора си.

Създаването на семейство и раждането на деца трябва да е осъзнато, когато знаете защо имате нужда от тях. Тук не работят чуждите мнения и нагласи на обществото.

Ако направите грешка, простете на себе си и продължете напред. Животът е твърде интересен и красив, за да го превърнете в ад със собствените си ръце.

Вижте още: Вана при болка в краката. Забравете за безсънните нощи!

Следвайте тези мъдри съвети за живота и бъдете щастливи!