НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Дървесната пепел е отлично екологично средство за градината

Дървесната пепел е отлично екологично средство за градината

Дървесната пепел е отлично екологично средство за градината
Дървесната пепел е отлично екологично средство за градината

Дървесната пепел е отлично екологично средство за подхранване и защита на растенията

В тази статия ще ви споделим много трикове и тайни, които ще направят вашата градина най-приятното и красиво място.

Вредители в градината
Освен че вредят на настроението ни, те могат сериозно да навредят на реколтата. Може би някои от нашите съвети ще ви помогнат да избегнете неприятните последици или дори напълно да премахнете проблема.

Вземете 300 г горчица на прах, добавете повече вода и половин чаша оцет. Уверете се, че горчицата се е разтворила добре и напръскайте картофите.

Поливане на розите
Разтворете 100 г мая в 10 литра вода и поливайте любимите си цветя веднъж месечно с този разтвор и те ще ви радват с прекрасни цветове.

Необходимо е правилно да се наторява почвата. Но откъде да вземете толкова много тор.

Отговорът е прост! Използвайте обикновени отпадъци. Утайка от кафе, яйчените черупки, банановите кори и дори торбичките от чай.

Обикновеният сапунен разтвор може да ви помогне и ще прогони листните въшки.

За да привлечете пеперудите в градината си да зарадвате себе си и децата поставете съдове с вода и малки парченца плодове навсякъде. Сладката миризма бързо ще привлече тези насекоми, а децата ви ще се насладят на тази малка магия!

Дървесната пепел е отлично екологично средство срещу зелевия молец, охлювите и листните въшки. За да защитите градината си от тези вредители, просто поръсете пепел по земята около растенията.

Как да поливате растенията бързо, без да навредите на кореновата система? Тук ще ви помогне обикновената пластмасова бутилка. Направете няколко дупки в нея и я заровете близо до растенията. Наливайки вода в бутилката, напоявате кореновата система, но не я увреждате с водните струи.

Катерливите растения са идеален начин да облагородите грозната фасада на къщата или да украсите стар плет. Ако искате да го направите по-бързо – засадете сладък грах и латинка!

Вижте още: Когато загубиш родителите си, тогава ще осъзнаеш тези 11 истини

Свежият въздух е необходим не само за хората, но и за растенията. Ако не ви достигат цветя на двора, не забравяйте да изнесете саксийните цветя от къщата и да ги поставите в двора и в градината. Повечето домашни растения се чувстват чудесно на открито.

loading...