Мокра кашлица и слуз в белите дробове – опитайте някоя от следните народни рецепти!

Всеки човек в живота си се е сблъсквал поне веднъж с мокра кашлица и слуз в белите дробове. Причините за появата й могат да бъдат много различни (от тютюнопушене до бронхит), но лечението е едно – необходимо е да се разреди и отстрани слузта от дихателните пътища по естествен начин. В тази статия ще споделим няколко естествени ефективни рецепти срещу това заболяване.

1. Отхрачващо средство с лук
За приготвяне на рецептата са ви необходими пресен течен мед – 50 г, лук – 0,5 кг, пречистена вода – 1 литър, един литър. Почистете и нарежете лука, след което изсипете пречистената вода в тенджера и добавете захар и лук. Сварете сместа на бавен огън за около три часа и след като се охлади леко, добавете меда. Прехвърлете отварата в съд с плътно затварящ се капак (бутилка или буркан). Приемайте средно 5-6 супени лъжици на ден след хранене.

2. Бананова отвара
Необходими са ви узрели банани – 2, захар – 50 г, пречистена вода – 1 чаша. Кипнете водата, добавете към нея захарта и след това отстранете съда от печката и добавете настъргания банан в сварения захарен сироп. Разбъркайте и консумирайте с чай.

3. Отхрачващо средство с черна ряпа
Необходима ви е 1 черна ряпа и 2 супени лъжици течен мед. Изрежете малка дупка в ряпата (не повече от една трета от масата на зеленчука). Сега изсипете меда в изрязаната вдлъбнатина. Внимателно поставете ряпата с опашката надолу в чаша студена пречистена вода. Оставете за около пет часа, след това изпийте получената настойка и сложете нова порция мед в ряпата.

4. Отхрачващо средство с лук и картофи за деца
Сложете следните продукти в тенджера: една средно голяма ябълка, 1 литър пречистена вода, един средно голям картоф и една глава лук. Поставете тенджерата на бавен огън и варете, докато съдържанието се намали наполовина. Давайте тази отвара на детето три пъти на ден по една чаена лъжичка преди хранене.

5. Билки за отстраняване на слузта от белите дробове
Залейте две супени лъжици от една от тези билки с литър гореща пречистена вода: мащерка, риган, голям живовляк, оман, термопсис, корен от женско биле. Оставете напитката да се настоява два часа и след това я пийте три пъти на ден по чаша преди ядене.

Вижте още: Аджика от тиквички, домати и моркови. Хитът на сезона!

Преди да използвате някое лекарство, продукт или метод на лечение, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар!