Тинктура от дафинов лист при бурсит

Операцията, често, е само временно решение, защото след известно време бурситът обикновено се появява отново! Затова си струва да опитате тези рецепти!

Ако носите тесни и неудобни обувки или обувки на висок ток, това може да предизвика появата на бурсит.

Друга причина за това заболяване са вродените структурни дефекти в костите, прекомерен стрес върху ставите или заболявания като артрит.

Деформацията на ставата на палеца може да бъде истински кошмар. Не само защото боли, но и защото е много трудно да си намерите подходящи обувки.

В резултат на това, много хора решават да се подложат на операция. Проблемът обаче е, че често това е само временно решение.

Природата може да предложи по-устойчиви резултати. Първата стъпка, която трябва да предприемете за лечение на бурсита, е да почистите тялото си от натрупаната пикочна киселина. В резултат на голямото количество пикочна киселина в организма, тя се отлага в ставите и допринася за влошаването на състоянието.

Чай от дафинов лист
Залейте 1 чаена лъжичка ситно нарязан дафинов лист, с 300 мл вода. Покрийте и увийте, оставете до сутринта.

На следващата сутрин прецедете течността и я пийте на малки порции през целия ден. Правите това 3 дни подред. След това направете почивка от 1 седмица и повторете лечението.

Не се изненадвайте, че по време на лечението ще ходите до тоалетната по-често от обикновено. Това е знак, че разтворената пикочна киселина се изхвърля от тялото и дразни пикочния мехур.

Ще забележите първите резултати след 10 дни. Болката ще намалее не само в ставите на палците, но и ще се почувствате много по-добре.

Тинктура от дафинов лист
Този метод трябва да се използва най-малко 2 месеца. В резултат на това деформациите на костите могат напълно да изчезнат.

Вземете 5 големи дафинови листа, нарежете ги на малки парченца. Поставете ги в стъклен буркан и залейте със 100 мл спирт.

Поставете съда на тъмно място и го оставете да престои 1 седмица. След това прецедете и тинктурата е готова.

Преди да приложите тинктурата, първо потопете краката си за 10 минути в смес от топла вода и сода за хляб (3 литра вода и 1 супена лъжица сода). След това подсушете краката със суха кърпа.

Втрийте тинктурата в болезнената става. Обуйте си памучни чорапи и си починете.

Сапунен масаж
Сега ще бъдете малко изненадани, но редовният сапунен масаж може да помогне за намаляване на бурсита и болката.

Нанесете сапунена пяна върху болезнената става и внимателно масажирайте в продължение на 3-5 минути. След това измийте кожата си с вода и я подсушете. Нарисувайте йодна решетка. Обуйте си топли чорапи.

Вижте още: Детокс на червата – мощна напитка преди лягане

Повтаряйте процедурата около 30-45 дни.