НАЧАЛО ЗДРАВЕ Епидермална киста: какво представлява и как да се отървете от нея?

Епидермална киста: какво представлява и как да се отървете от нея?

0
Епидермална киста: какво представлява и как да се отървете от нея?
Епидермална киста: какво представлява и как да се отървете от нея?

Епидермална киста? Бързаме да ви успокоим – най-често такива образувания са напълно безвредни и могат да бъдат премахнати с помощта на природни средства.

Внезапно ви се е появила подутина зад ухото – епидермална киста, която се образува в областта на мастните жлези. Въпреки че не изискват лечение, повечето хора са склонни да ги премахнат поради естетически съображения.

Да се отървете от такива кисти е съвсем просто, защото за това се нуждаете от най-често срещаните природни средства.

Ябълков оцет
Ябълковият оцет е отличен продукт за лечение на различни заболявания. Може да ви предпази от много вредни бактерии. Нанесете малко оцет директно върху кистата и поставете лепенка. Препоръчва се да правите това всеки ден в продължение на една седмица, докато над кистата се образува твърд слой кожа. След това премахнете твърдия слой и след това дренирайте кистата. Прилагайте отново ябълков оцет върху засегнатата зона за още една седмица.

Английска сол
Вземете си гореща вана и добавете английска сол за облекчаване на болката и подуването.

Алое вера
Втрийте алое вера директно в кистата. Това ще помогне да я премахнете възможно най-бързо.

Мляко
Накиснете пакетче чай в мляко и го поставете директно върху кистата за една нощ. Млякото ускорява лечебния процес.

Пчелен мед
Смес от мед, банан и пшенични кълнове също е добро средство при такава киста. Сложете превръзка отгоре или залепете лепенка (цяла нощ).

Рициново масло
Нанесете рициново масло директно върху кистата и покрийте с нещо топло, например кърпа. Правете това редовно, докато не забележите резултати.

Вижте още: Заготовка за зимата от зеленчуци и зелени подправки без варене

За най-добри резултати при лечение на епидермални кисти, трябва да опитате поне няколко от тези естествени домашни средства. След известно време ще забележите, че кистата се е свила и е станала по-малко твърда, което означава, че сте на правилния път, за да я премахнете напълно.