НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашно почистващо средство за замърсени повърхности

Домашно почистващо средство за замърсени повърхности

Домашно почистващо средство за замърсени повърхности
Домашно почистващо средство за замърсени повърхности

Домашно почистващо средство, готово за нула време

Само си представете продукт, който почиства всякакви повърхности, перфектно измива мазните съдове, изпира и избелва дрехите добре. И въпреки това е естествено и много евтино. Звучи невероятно, нали? Междувременно всеки може да направи това средство със собствените си ръце у дома! Такава прекрасна паста за всички ще се превърне в истински помощник в домакинството.

Необходими съставки:
горчица на прах – 4 супени лъжици
сода за хляб – 1 супена лъжица
течен домашен сапун – 50 мл
9% оцет – 1 супена лъжица
амоняк – 2 супени лъжици

Най-добре е да приготвите тази паста за почистване в пластмасов съд с капак, тъй като ще бъде по-лесно за съхранение. Що се отнася до мястото за съхранение, хладилникът е най-подходящ за целта. Това почистващо средство може да се съхранява и при стайна температура, но само за няколко дни.

Първо смесете горчицата, содата и течния сапун и разбъркайте добре.

След това добавете оцета, сместа ще започне да се пени. Последната съставка е амоняк и вашето домашно почистващо средство е готово.

Тази паста изпира добре и избелва дрехите, а също така измива различни повърхности, дори силно замърсени. За пране и избелване можете да разредите 1 с.л. паста в 1,5 л вода. Оставете дрехите да киснат за около 1 час и след това ги изперете, както обикновено.

Със същата концентрация на паста, например, можете да измиете мръсната батерия и перваза на прозореца.

Вижте още: Буйни цветове на мушкатото. Важно е подхранването и поливането

За почистване са необходими само няколко минути. Ако замърсяването е силно, е необходима по-силна концентрация на пастата. Можете също така да я оставите върху мръсната повърхност за известно време, за да „изяде“ мръсотията.

loading...