НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на банята с оцет – премахване на варовика и петната

Почистване на банята с оцет – премахване на варовика и петната

Почистване на банята с оцет

Не е необходимо да използвате почистващи препарати или инструменти, за да премахнете варовика по душа. Достатъчно е да го поставите в съд с много гореща вода или под струя горещ въздух. Температурата на водата трябва да бъде 100 градуса: тогава можете лесно да премахнете варовика. Този метод е подходящ както за хромирани, така и за пластмасови тръби.

Почистване на банята с помощта на оцет

За да премахнете жълтата плака и петна по тоалетната чиния, изсипете оцет и оставете за една нощ. На сутринта остава да изплакнете с вода и да изтъркате с четката. И вашата тоалетна ще блести с необикновена белота.

Ако е необходимо повторете няколко пъти.

Как да премахнете отлаганията на минерални соли по стените на ваната или мивката? Поставете парцал, напоен с оцет за половин час. Отлаганията лесно ще се отмият.

Ако ваната е много мръсна, можете да добавите малко амоняк към водата, да нанесете върху повърхността за 10 минути, след което да изплакнете с гореща вода.

Как да премахнете жълтите петна?
Жълтите петна по повърхността на ваната може да отстраните с белина, разредена леко с вода.

Можете да премахнете варовика от душ кабината, като разтворите прах за пране във вода и добавите оцет. Когато почиствате акрилни повърхности, не използвайте амоняк, ацетон, абразиви и други агресивни вещества. Стъклените врати на душ кабината се почистват с кърпа, напоена с топъл оцет.

Ръждата във ваната и мивката може лесно да се отстрани, като се обработи с оцетна есенция.

За почистване на вани и мивки, нанесете почистващ препарат или сода, разредени до пастообразно състояние. Оставете за 10-15 минути, избършете с гъба, изплакнете. Силно замърсена вана с варовик може да се измие, като добавите малко амоняк към миещия препарат. Оставете за 10 минути и измийте.

Вижте още: Домашен ябълков сок – двете най-добри рецепти

Емайлираните повърхности, за разлика от керамичните, не понасят продукти, съдържащи киселини (солна, оксалова). Продуктите от хром и никел трябва да се измиват с леки абразиви или препарати, разтворени в топла вода. Не използвайте груби абразиви.