Точката „сан-ри“ лекува редица неразположения

Това е най-популярната точка в източната рефлексотерапия, наречена „сан-ри“.

Най-ценното в тази терапия е профилактиката и цялостният подход към тялото.

Многовековният опит на акупунктурата свидетелства, че редовното въздействие върху точката „сан-ри“ наистина лекува много заболявания, включително остър и хроничен гастрит, стомашни спазми, диспепсия, парализа, атеросклероза, полова слабост и редица други заболявания на вътрешните органи и нервната система.

Тази точка е свързана по енергийни канали с онези части на гръбначния мозък, които контролират физиологичните функции на стомашно-чревния тракт, бъбреците и надбъбречната жлеза. Следователно активирането й значително подобрява тяхната работа.

Въздействайки върху тази точка, ние нормализираме обменните процеси, помагаме на сърдечно-съдовата система и повишаваме цялостната способност на организма да се адаптира към околната среда.

За да откриете тази точка, поставете дясната си длан върху сгънатия десен крак, точката се намира на външния ръб на чашката на коляното. На левия крак ще я откриете с лявата ръка.

Правете масаж едновременно и на двата крака. Най-добре е да направите това с показалеца, оказвайки натиск под коляната чашка. След 10 секунди може леко да намалите натиска (за 5 секунди) и след това отново да спритиснете силно. Общата продължителност на масажа трябва да бъде най-малко две минути. Препоръчва се да го правите сутрин преди закуска и вечер преди лягане.

Можете да направите масажа със специална цигара от пелин. За да направите това, през май-юни пелинът се бере, листата се отделят от него и се изсушават на слънце, след това се смилат в кафемелачка, пресяват се и се пълнят в хартия за цигари. Пелинът може да се купи и в аптеката.

Самото изгаряне се извършва по няколко начина. Запалената цигара с пелин се движи над точката за 2-3 минути, така че да възникне усещане за приятна топлина. Можете да приближавате и отдалечавате цигарата вертикално от точката. В този случай човек последователно изпитва силна, после слаба топлина. И накрая, третият начин е да фиксирате цигарата за 20 минути над точката „сан-ри“ на такова разстояние, че да усещате приятна, успокояваща топлина.

Вижте още: Чай от джинджифил при първите симптоми на настинка

Масажът на точката „сан-ри“ помага, когато паметта започне да ви изневерява, мисленето става трудно, а главоболието често. В случай на стрес, повишена раздразнителност, несигурност в себе си, проблеми в работата, лош сън, тежест в краката, стомашни спазми, не забравяйте да отделите няколко минути, за да масажирате тази вълшебна точка.