НАЧАЛО ЗДРАВЕ Карамфилова вода за понижаване на кръвното налягане

Карамфилова вода за понижаване на кръвното налягане

Карамфилова вода за понижаване на кръвното налягане
Карамфилова вода за понижаване на кръвното налягане

Карамфилова вода за понижаване на холестерола

Карамфилът е една от най-популярните подправки в света. Освен невероятния вкус, който придава на ястията, той е известен със своите лечебни свойства.

Укрепва имунната система
Карамфилът е една от най-добрите подправки за имунитета, защото увеличава количеството на белите кръвни клетки в организма, което ни помага да се борим с инфекциите.

Подобряване на храносмилането
Карамфилът може да се използва като лекарство за храносмилането, защото повишава секрецията на храносмилателните ензими. Намалява гаденето. Да не говорим, че карамфилът е пълен с фибри, което подобрява храносмилателното здраве и предотвратява запека. Най-добрият начин за лечение на храносмилателни проблеми с карамфил е да го консумирате под формата на прах.

При зъбобол
Тази подправка има и анестетични свойства. Ако имате зъбобол, поставете карамфил на болния зъб, за да премахнете дискомфорта, докато стигнете до зъболекар.

Подобрява здравето на черния дроб
Черният дроб е отговорен за детоксикацията на тялото ни. Евгенолът, присъстващ в маслото от карамфил, подобрява функцията на черния дроб.

Облекчава болката и възпалението в тялото
Един от начините да се възползвате от това е да използвате тази подправка като средство против главоболие.

Смесете карамфил на прах в чаша мляко и изпийте. Ако искате да го използвате локално, можете да натопите карамфила в кокосово масло и да масажирате частта между челото и ушите, за да намалите болката.

Добър за костите и ставите
Карамфилът съдържа флавоноиди, манган и евгенол, които подобряват здравето на костите и ставите. Тези вещества увеличават плътността на костите, участват в образуването на костна тъкан и доставят здравословни минерали в костите ни.

Има антибактериални свойства
Изследванията показват, че маслото от карамфил ефективно премахва ешерихия коли и стафилококи.

Съдържа антиоксиданти
Карамфилът е номер едно и най-мощният източник на полифеноли. Те имат големи ползи за нашето тяло: понижават холестерола и кръвното налягане, подобряват функцията и гъвкавостта на артериите и увеличават дълголетието.

Регулиране нивата на кръвната захар
Карамфилът е идеален за хора с проблеми с кръвната захар.

Забавя съсирването на кръвта
Известно е, че евгенолът забавя кръвосъсирването.

Необходимо е да се консултирате с лекар, преди да започнете да добавяте повече карамфил към диетата си.

Рецепта за карамфилова вода
Необходими са ви: 1,5 литра филтрирана вода и 5 г карамфил.

Вижте още: Народно средство срещу липоми с мед и брашно

Приготвяне: Изсипете карамфила във водата и затворете бутилката. Оставете на тъмно място, на стайна температура за 5 дни, след което можете да прецедите водата (не е задължително) и да пиете по 100 мл всяка сутрин.

loading...