Вкореняване на лозови резници

Лозовите резници се вкореняват на 100%, тъй като значителна част от времето се отделя за вкореняване. За да не губите ценно време, не забравяйте да опитате всички съвети по-долу на практика.

Отрежете резници с 2-3 пъпки. Направете 3-4 разреза в долната част на дръжката с остър нож – това е мястото, където ще растат корените.

Сложете не повече от 1 см вода в стъклен буркан! Това е много важна стимулация за корените да започнат да растат и да достигнат до водата. Поддържайте около 1 см вода в буркана през целия период.

Запечатайте върховете на резниците с парафин – просто запалете свещта и потопете върховете на резниците в разтопения восък. Оставете резниците във водата за 30 дни.

След 3 седмици ще видите как корените са започнали да растат! Възможно е да се образуват листа дори преди корените – това е нормално. Не забравяйте, че корените ще се появят след 3 седмици. Въпреки това, не ги оставяйте във вода за дълго време, тъй като корените са крехки и ако са твърде дълги, могат да се счупят по време на пресаждане в земята.

Пресадете резниците в земя за още един месец. Полейте добре.

След това резниците могат да бъдат прехвърлени в открита земя. На следващата година ще дадат първата реколта!

Вижте още: Петна от ръжда по дрехите – вълшебна смес от 3 съставки

Опитайте този метод за вкореняване на лозови резници, няма да съжалявате!