НАЧАЛО ЗДРАВЕ Картофен сок и вани от дъбова кора срещу гъбички по ноктите

Картофен сок и вани от дъбова кора срещу гъбички по ноктите

Картофен сок и вани от дъбова кора срещу гъбички по ноктите
Картофен сок и вани от дъбова кора срещу гъбички по ноктите

Картофен сок за лечение на гъбичките по ноктите

Гъбичките по краката засягат голям брой хора по света. Неприятен сърбеж, белене, микропукнатини и ранички – всичко това е свързано с гъбичките. Това обаче не е най-лошото. Нелекуваната гъбичка, която е голямо разочарование, е прогресиращо заболяване.

Какво трябва да знаете: самата гъбичка никога няма да изчезне. Нещо повече: засегнатата област непрекъснато се увеличава. Затова лекувайте веднага гъбичките!

Ако вече сте опитвали скъпи продукти, но не сте получили желания резултат, тогава използвайте тези естествени съставки, които са наистина ефективни и дори бюджетни.

1. Мечо грозде и змийско мляко
Залейте 50 грама змийско мляко с 1 литър вряла вода. Изчакайте, докато течността се охлади, след това добавете 50 мл кислородна вода. Накиснете краката си в тази инфузия и след това нанесете на засегнатите места нарязан по дължина лист от мечо грозде.

Приемайте змийско мляко и орално. Направете си чай от змийско мляко. Пийте сутрин, обед и вечер по 1 супена лъжица. Този метод ще отнеме седмица, за да се преборите с гъбичките.

2. Вани от дъбова кора
Сварете 200 г дъбови кори в 1 литър вода за 15 минути. Оставете леко да се охлади и накиснете краката си.

3. Оцетна киселина (оцет) или парчета лимон
Навлажнете памучен тампон с оцетна киселина и внимателно намажете проблемните зони. Ако усетите парене, това е добър знак. Струва си да повторите тази процедура, докато паренето изчезне. Но не го правете преди лягане.

4. Йод
Капвайте капка йод върху проблемната зона два пъти на ден. Ако почувствате болка, средството действа. Но, ако болката се увеличава всеки ден, тогава това средство не е за вас.

5. Масло от чаено дърво
Накиснете краката си и нанесете масло от чаено дърво върху проблемните зони. Сърбежът ще изчезне и раните ще заздравеят.

6. Разтвор на прополис
Прилагайте този разтвор върху проблемните зони възможно най-често. Продължете да мажете засегнатите части от кожата в продължение на няколко дни, така че болестта да не се върне.

7. Сок от чесън и лук
Този сок е много ефикасен в борбата с гъбичките, мажете проблемните зони. Но бъдете готови за специфичната миризма.

8. Сок от оцет и моркови
Добавете към 7% оцет 150 мл сок от моркови и мажете заразените участъци с този разтвор поне 5-6 пъти на ден. Спрете, когато видите пълния резултат. Но бъдете внимателни, защото оцетът може да изгори кожата.

9. Картофен сок
Картофеният сок има лечебни сили. Направете компрес върху проблемните зони. Правете тези компреси три пъти на ден за 30 минути в продължение на месец.

Вижте още: Запеканка с тиквички и сирене – неочаквано добър вкус

10. Чаена гъба
Вземете малко парче чаена гъба и го намачкайте на каша. Втривайте тази каша три пъти на ден.

Разбира се, гъбичките са много неприятно заболяване, затова бъдете внимателни и се грижете за здравето си.

loading...