НАЧАЛО ЗДРАВЕ Млечните продукти и какви са вредите за вашето здраве

Млечните продукти и какви са вредите за вашето здраве

Млечните продукти и какви са вредите за вашето здраве
Млечните продукти и какви са вредите за вашето здраве

Млечните продукти и вредите за здравето

Много хора се отказват от консумацията на млечни продукти. Не става въпрос за някакъв вид мода, а има добри причини за избягване на млечните продукти.

Причина 1 – лактоза
След като се разгради, тя се разгражда на галактоза и глюкоза. Глюкозата се абсорбира напълно от храносмилателната система, тъй като е основният източник на енергия – обикновено няма проблеми с нея.

Галактозата изобщо не се абсорбира. Именно, тя е причината за образуване на целулит и отлагания в ставите.

Много хора имат непоносимост към лактоза. От леки странични ефекти под формата на диария и лошо храносмилане до по-сериозни – анафилактичен шок. Поради тази причина млякото не трябва да се дава на деца под една година. Храносмилателната система на новородените “не знае как” да обработва лактоза.

Причина 2 – казеин
По същество казеинът е окислител. Важен факт – в човешкото тяло след 5 годишна възраст, ензимите, които обработват казеина, престават да се произвеждат. Следователно с течение на времето веществото просто се натрупва под формата на слуз. Това нарушава храносмилателните процеси и може да доведе до много негативни последици: кожни обриви, увиснала кожа, целулит, подуване, наддаване на излишно тегло, хормонални нарушения.

Излишъкът от казеин може да доведе до рак.

Причина 3 – липса на полезни вещества в продуктите
В действителност в млякото няма много калций – в 100 мл мляко полезното вещество е само 125 милиграма. За сравнение, в същото количество в сусама се съдържат 975 милиграма.

Друга негативна особеност на „млякото“ е киселинната среда, която създава. За да неутрализира създадената среда, тялото използва калций, извличайки го от костите.

Причина 4 – съдържание на хормонални препарати и антибиотици
Повечето предприятия за преработка на мляко използват различни добавки, за да удължат срока на годност на крайния продукт. Трудно е да се каже как тези лекарства влияят на тялото, тъй като всеки има своя собствена реакция към различни вещества.

Хормоните на растеж се използват широко във фермите. Друга причина за използването на антибиотици е за лечение на мастит, от който животните страдат доста често. Всички вещества преминават в млякото и съответно в човешкото тяло заедно с храната. Следователно, може да се спори за ползите от крайния продукт.

Някои видове продукти са безвредни. Сиренето и изварата от овче и козе мляко се считат за най-безопасните.

Най-добре е да консумирате млечните продукти с мед, джинджифил или канела.

Млечният протеин е алерген за човешкото тяло, който може да причини различни възпаления.

Вижте още: Тест с картинки, който ви казва какво трябва да промените

Единственото ефективно лечение в много случаи е промяна на диетата, но повечето хора не знаят за това.

loading...