НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Грижи за мушкатото за обилен цъфтеж през цялото лято

Грижи за мушкатото за обилен цъфтеж през цялото лято

Грижи за мушкатото за обилен цъфтеж през цялото лято
Грижи за мушкатото за обилен цъфтеж през цялото лято

Грижи за мушкатото, които ще му осигурят буен и траен цъфтеж.

Мушкатото е едно от най-популярните цветя. То се радва на тази популярност главно заради лесните грижи и най-вече заради дългия си период на цъфтеж.

Саксиите с мушкато са най-красивата украса за градината или балкона през лятото. Благодарение на следните два трика, мушкатото ще цъфти до късна есен.

Ако растението няма достатъчно йод, то ще се развива по-бавно и ще е по-податливо на заболявания. Йодът в растенията също регулира водния поток и кислородния обмен и ги прави по-устойчиви. Удължава периода на цъфтеж. Така че, можете да го използвате и за други растения и веднъж на сезон дори за поливане на зеленчуците в градината.

Всичко, което трябва да направите, е да добавите 1 капка йод към литър вода, след което да използвате 50 мл. от тази вода за всяка саксия. Но не прекалявайте, за да не увредите корена и не я използвайте с други торове, които вече съдържат йод.

Още един трик за буйно цъфтящо мушкато
Може да поливате мушкатото веднъж седмично с мляко, защото то също насърчава добрия цъфтеж, но също така укрепва растението и по-доброто усвояване на хранителните вещества от почвата. Млякото съдържа необходимите минерали за мушкатото като калий, калций, фосфор и магнезий.

Вижте още: Картофи на фурна: вкус, който ще се хареса на всички

Тези грижи за мушкатото ви гарантират цъфтеж до късна есен.

loading...