НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване с оцет: Направете тази смес с оцет и вода и почистете!

Почистване с оцет: Направете тази смес с оцет и вода и почистете!

Почистване с оцет: Направете тази смес с оцет и вода и почистете!
Почистване с оцет: Направете тази смес с оцет и вода и почистете!

Ако знаехте, че може да направите почистване с оцет, бихте си спестили куп пари.

Понякога, борбата с насекомите у дома е безуспешна. Но, ако знаехте, че е достатъчен само ябълков оцет, за да се отървете от досадните насекоми – мухи, комари, плодови мухи, щяхте отдавна да го използвате. А, как?

Капан за плодови мухи и мухи
Само ябълков оцет, стреч фолио и купичка ще помогнат да се отървете от мухите. Просто изсипете малко ябълков оцет в купичката и я покрийте със стреч фолио. Направете няколко дупки във фолиото и поставете купата на масата. Мухите ще долетят там, но няма да лмогат да излетят обратно.

Почистване на очилата
За да направите това, предлагаме да смесите ябълков оцет и дестилирана вода в съотношение 1:1. Разклатете получения разтвор и с него напръскайте очилата, избършете с микрофибърна кърпичка.

Дрехи без гънки
Ябълковият оцет ще премахне всички гънки по дрехите ви. Достатъчно е да го смесите с вода (в съотношение 1:3). Напръскайте дрехите с този разтвор, окачете ги на закачалка и ги оставете за няколко минути. Всички гънки ще изчезнат.

Елиминиране на миризмата от кошчето за боклук
Кошчето е проблемно място за много домакини. Дори се случва да няма боклук, а миризмата все още да се усеща. В този случай трябва да накиснете парче хляб в ябълков оцет, увийте го в хартиена салфетка и го поставете на дъното на кошчето. Оставете го за през нощта.

Почистване на канализацията
Направете това без да използвате опасни химикали. Просто измерете половин чаша сода за хляб, изсипете я във ваната или сифона и след това изсипете чаша ябълков оцет. Образува се пяна, след изтичането й изплакнете с вода.

Универсално почистващо средство
Всяка повърхност може да се почисти с ябълков оцет. Просто не забравяйте за съотношението: 1:2 (оцет и вода). Повърхностите в банята и кухнята ще блестят от чистота.

Премахнете петната от тенджери и тигани
Изсипете две чаши ябълков оцет и същото количество вода в тенджерата или тигана. Поставете тигана на умерен огън, оставете да ври 5 минути. Ако забележите петна, измийте ги по обичайния начин.

Цветята във вазата ще изглеждат свежи за по-дълго
Смесете 2 супени лъжици захар и същото количество ябълков оцет. Добавете тази смес към водата във вазата. След това поставете цветята там. И за да увеличите максимално ефективността на оцетния разтвор, препоръчваме да сменяте водата с оцет и захар във вазата на всеки няколко дни.

Отстранете лепкавия слой от етикета
Купили сте прекрасен подарък, но под етикета с цената остава лепкав слой? Просто добавете капка ябълков оцет и изтъркайте. След няколко секунди няма да има и следа от петното.

Вижте още: Десерти с ябълки и извара – приготвят се много лесно и са вкусни

Помага да предпазите мебелите си от домашните любимци
Ако котката ви обича да надрасква всичко, което вижда, тогава този метод ще ви помогне. Напръскайте любимите си мебели с оцет. Домашните любимци не обичат миризмата на оцет, така че ще стоят далеч от мебелите.

Вече знаете как може да направите почистване с оцет и всички други ползи от него.

loading...