НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Срещу мравки – ще ви помогне смес от сода и пудра захар

Срещу мравки – ще ви помогне смес от сода и пудра захар

Срещу мравки - ще ви помогне смес от сода и пудра захар
Срещу мравки - ще ви помогне смес от сода и пудра захар

Срещу мравки – ще ви помогнат тези средства.

Комари, мравки, хлебарки, паяци – много хора се отвращават от тези малки „наематели“ и търсят ефективни начини да се отърват от тях.

Въпреки че може да изглежда като невъзможна мисия, можете да се отървете от тях по един прост начин, с помощта на съставки, които повечето от вас имат у дома.

Сода и пудра захар
Смесете равни количества сода за хляб и пудра захар и поръсете върху повърхността, където най-често виждате тези насекоми. Ще е нужен един ден, за да изчезнат, но по този начин ще се отървете ефективно от тях, без да имате много проблеми.

Смлян червен пипер
Можете да направите същото със смлени люти чушки, ако нямате малки деца или домашни любимци, които да изследват червения прах по повърхността.

Лимонов сок
Мравките не понасят лимонена киселина, така че това е чудесен начин да се отървете от тях. Поръсете или намажете с лимонов сок всички места, от които подозирате, че влизат в дома ви или напръскайте тези места с лимонов сок.

Канела, куркума, лют червен пипер
Любимите подправки на много хора лесно ще прогонят мравките от дома ви. Използвайте етерично масло от канела и го нанесете върху повърхностите с клечка за уши или със спрей бутилка, в която сте сложили половин литър вода и две супени лъжици канела.

Куркумата и червеният лют пипер действат по същия начин.

Тебешир
Мравките не обичат калциевия карбонат, така че ще избягат от тебешира. Надраскайте пукнатините в стената с тебешир или нарисувайте линия, където виждате мравките. Това би трябвало да ги прогони.

Оцет
“Всемогъщият” оцет ще помогне и при този проблем. Използвайте бял оцет и го смесете с вода в съотношение 2:1. Избършете повърхностите с кърпа, напоена с този разтвор.

Вижте още: Домашен ароматизатор, който се прави от няколко съставки

Вода и препарат за миене на съдове
Сварете половин литър вода и добавете 50 мл. препарат за миене на съдове. Поставете сместа в спрей бутилка и напръскайте проблемните области.

Използвайте тези домашни средства срещу мравки и се отървете веднъж завинаги от тях.

loading...