НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Фалшив или истински кашкавал? Можете да разберете лесно това

Фалшив или истински кашкавал? Можете да разберете лесно това

Фалшив или истински кашкавал? Можете да разберете лесно това.
Фалшив или истински кашкавал? Можете да разберете лесно това.

Фалшив или истински кашкавал? Как да разберете това?

Лесно можете да разберете дали сте си купили фалшив кашкавал, а по-долу можете да прочетете рецептата за приготвяне на домашен кашкавал. Рецептата е страхотна и проста и получавате феноменален продукт.

Има начини да разберете дали кашкавалът е истински или не и под истински това не означава, че е произведен по оригинална рецепта, а че наистина е направен от мляко.

Кашкавалът се прави от овче, краве мляко или смес от двете. Може да се направи и от козе мляко, чисто или смесено с краве мляко.

За да получим един килограм кашкавал, са ни необходими около 5 литра мляко. Както всеки друг продукт, кашкавалът и производството му подлежат на различни тестове и проверки преди да стигне до потребителите.

Как да разпознаете фалшивия кашкавал?
Докоснете кашкавала, след това огледайте добре: палмовото масло придава на продукта много жълт цвят, докато цветът на истинския кашкавал не е толкова наситен. Също така кашкавалът, към който е добавено палмово масло, винаги е по-мек на допир от истинския.

Тестването на кашкавала може да се извърши и с охладен нож. Кашкавалът се оставя на стайна температура, а ножът в хладилника. Ако при рязането по ножа остане мазнина, кашкавалът вероятно не е истински, защото за разлика от млякото, растителната мазнина се топи при стайна температура.

Най-сигурната проверка е да загреете кашкавала във фурната. Истинският кашкавал ще се разтопи по повърхността и ще стане разтеглив, докато фалшивият буквално ще се стопи и изчезне.

Вече знаете дали купувате фалшив или истински кашкавал. Но можете да си го приготвите сами у дома.

Рецепта за домашен кашкавал
Без консерванти, изкуствени оцветители и аромати, така че срокът на годност е около 3-4 дни, съхраняван в хладилник, но никога не остава толкова дълго, защото се изяжда веднага. Това е деликатес, не е рецепта за оригинален кашкавал. Яйцата се добавят, за да получи приятен цвят и масленост.

Необходими съставки:
2 литра мляко 2,8% масленост
6 яйца
400 г заквасена сметана
1 зелена люта чушка
1-2 пера пресен лук
2 чаени лъжички сол

Приготвяне:
Сложете млякото в тенджера на котлона. В отделна купа разбийте 6 яйца, 400 г заквасена сметана, след което добавете тази смес към кипналото мляко. Варете, като бъркате непрекъснато, докато кашкавалът започне да се отделя от суроватката (това отнема около 5 минути).

След това свалете от котлона и изсипете в цедка с марля. Добавете 1 зелена люта чушка, нарязана на малки кръгчета, ситно нарязани пера от зелен лук и 2 чаени лъжички сол. Разбъркайте добре и прехвърлете заедно с марлята в пластмасов съд с перфорирано дъно, така че да може да продължи да се отцежда. Натиснете отгоре с тежък предмет.

Вижте още: Сладки чушки за зимата с моркови, чесън и копър

Оставете кашкавала да престои така около 2 часа. След това отстранете марлята и оставете кашкавала в хладилника, за да се стегне още повече и да се охлади добре.

loading...