НАЧАЛО ЗДРАВЕ Гъбички по ноктите – домашно решение на проблема

Гъбички по ноктите – домашно решение на проблема

Гъбички по ноктите - домашно решение на проблема
Гъбички по ноктите - домашно решение на проблема

Гъбички по ноктите – лесно домашно решение.

Гъбичките, които се появяват по ноктите на ръцете и краката, се наричат онихомикоза.

Въпреки че подобни явления не причиняват сериозни здравословни проблеми, те значително увреждат и външния вид на ноктите. Плочката става по-слаба, ноктите пожълтяват и се деформират.

Представяме ви едно народно лекарство, което ще ви помогне да излекувате гъбичките по ноктите.

Куркума
Куркумата е подправка, която е типична за азиатската кухня и често се използва за терапевтични цели в източната народна медицина. Съставът на тази подправка включва куркумин, който има много полезни свойства: обезболяващо, противовъзпалително и антибиотично действие.

Куркумата е най-доброто средство срещу гъбичките, тъй като има антибактериален ефект и като цяло ги лекува и възстановява външения вид на ноктите.

Куркуминът действа и директно върху причинителя на гъбичките по ноктите, тъй като има противогъбично и антибактериално действие, което спомага за спиране на растежа на гъбичките.

Кокосово масло
Това масло е известно със своите противогъбични свойства, а също така съдържа незаменими мастни киселини и антиоксиданти. Всички негови компоненти перфектно овлажняват кожичките и спират увреждането на ноктите.

За да приготвите перфектното лекарство, препоръчваме ви да комбинирате тези две съставки.

Съставки:
3 с. л. кокосово масло
3 с. л. куркума на прах

Приготвяне:
Смесете съставките и за да засилите ефекта, добавете щипка черен пипер. Смесете всичко и сложете в стъклен буркан. Съхранявайте при стайна температура.

Приложение:
Полученият крем трябва да се нанася върху засегнатите области на нокътя и да се остави за 40 минути. След това изплакнете с топла вода. Това трябва да се прави ежедневно.

Вижте още: Домашна вегета – здравословна зеленчукова подправка

При гъбички по ноктите следвайте тези съвети: избягвайте да носите много тесни и затворени обувки, поддържайте краката си винаги сухи и чисти, избягвайте да споделяте лични пвещи като: кърпи, сапун, лак за нокти.

loading...